-->

13. august 2010

Rygge i taket 2011

Julitrafikken på Rygge var rekordstor - og nå tror lufthavnsjef Pål Tandberg at de neste år kan passere to millioner passasjerer.
Det forutsetter at man når grensen for antall flybevegelser på Rygge.


I fjor høst bestemte Samferdselsdepartementet at trafikktaket på Rygge skal være 21 000 flybevegelser. Det tilsvarer 29 fly inn og ut fra lufthavnen daglig - eller seks flere enn i dag.

– Det er litt tidlig å si hva vi ender på, og vi må se på trafikken i sommer under ett, og høsten og vinteren. Men, vi regner med å lande på 2 millioner eller mer, sier Pål Tandberg, lufthavndirektør.

Rygge-direktør Pål Tandberg og Bjørn Kjos i Norwegian under markeringen av at Norwegian hadde vært ett år på Moss lufthavn Rygge.


Norwegian presser
Forutsetningen for prognosen er at Norwegian blir på Rygge. Selskapet har to basefly her, og står for en tredel av trafikken.

For øyeblikket pågår det forhandlinger mellom Rygge sivile lufthavn og Norwegian, som skal ha bedt om betingelser på linje med det Ryanair får.

– Vi er i en god dialog med Norwegian og både håper og tror at de vil fortsette å fly på Rygge, sier Pål Tandberg.

Det var Norwegian som for alvor åpnet den sivile trafikken på Rygge for to år siden. Selskapet har hele tiden sagt at de ønsker å satse videre på østfoldflyplassen.

Etter at Ryanair etablerte seg på Rygge i høst, har imidlertid Norwegian vært mer tilbakeholdne med å øke rutetilbudet. De har også lagt ned ruter som har vært i konkurranse med Ryanair.

Les også: Rygge større enn Torp

Foto: smaalenene.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart