-->

2. oktober 2010

Feel Air letter i 2011

- Neste år er vi i gang! lover Feel Air-direktør Kai Holmberg. Først ut er nonstop-flyvninger fra Oslo til New York og Bangkok. Norwegian har sagt at også de tar sikte på å starte direkteflyvninger fra Oslo til både New York og Bangkok neste år. Dermed ligger det an til bli priskrig på de populære langdistanserutene i 2011.For på World Low Cost Airlines Congress i London torsdag deltok Feel Air-direktør Kai Holmberg i en paneldebatt der han røpet at selskapet vil være på vingene neste år. Datoen er også klar, men selskapet tør ikke fortelle markedet den av frykt for å forlove seg.

- Vi starter med to fly - av typen Airbus 330-200 - og ruter fra Oslo og Stockholm til New York og Bangkok. Men på sikt, i løpet av en femårsperiode, er planen å komme opp i ni fly og 16 ruter, sier Holmberg til dn.no.


New York t/r for 2000 kr
Dermed hardner konkurransen om norske turister mellom Norwegian og Feel Air til - og det kan bety billigere flybilletter.

Norwegiansjef Bjørn Kjos har tidligere sagt at det skal være mulig å få en flybillett tur/retur New York for 2000 kroner.

Det regnestykket høres ikke så galt ut, mener Kai Holmberg.

- Feel og Norwegian ser både marked, produkt og priser rimelig likt. Vi anslår at prisnivået vårt vil ligge på rundt halvparten av det ruteflyselskapene tar i dag, så da kan man jo regne seg frem til billettprisen selv, sier han.

Flate seter
Som andre lavprisflyselskaper skal også Feel Air ha fullt fokus på å holde kostnadsnivået på et lavest mulig nivå.

- Det er vi nødt til for å klare oss. Vi tar sikte på å utnytte flåten vår 17 timer i døgnet, det er mulig ved å fly på ulike klokkeslett på ulike dager. Vi har lært mye av Air Asia X, som vi samarbeider tett med. Hadde vi valgt å satse på forretningsreisende, hadde vi knekt nakken. Det er fritidssegmentet vi retter oss inn mot, vi er uhyre fokusert på å rendyrke det segmentet. Men selv om vi skal ha et enklasse servicesystem, blir det et toklasse setesystem, med mulighet for å bestille flatbeds, sier Feel Airdirektøren.

Han røper at Feel Air har flere spennende destinasjoner på tenkekartet fremover:

- Vi tenker både på Midtøsten, Asia, Afrika og Amerika, men har valgt en flytype som ikke går til Australia og sydlige deler av Sør-Amerika, så det sier vel litt om hvordan vi planlegger å ekspandere på sikt, sier Kai Holmberg.

- Er det plass til både Norwegian og Feel Air på disse langdistanserutene?

- Det vil jeg ikke kommentere. Men jeg ser et veldig godt marked og tror på voldsom vekst. Verken Continental eller Thai har noe å frykte, 'alle' vil jo fly direkte. Men jeg regner med at vi kommer til å ta en del av de passasjerene som i dag 'hubber' - altså mellomlander - i for eksempel Reykjavik, London eller Moskva. Samtidig vil markedet vokse naturlig når nye lavprisaktører entrer et nytt marked, sier Holmberg.

- Vi skal gjøre New York til det nye London! sa han på kongressen i dag.

Weekendturer til USA
- Ja, vi håper å få folk til å reise på langweekendturer til New York i stedet for en weekendtur til London. Det blir ikke så mye dyrere, lover Holmberg.

For folk flest er veldig prissensitive, ser han.

- I dag sitter gjerne folk og venter 8 timer på en flyplass i Wien for å fly videre hvis de kan spare noen få hundrelapper. Men nå kan folk bare begynne å glede seg: Neste år blir det mange billige flybilletter til flere spennende destinasjoner langt borte - og du kan fly nonstop!

Flyillustrasjon: Airbus
Logo: Feel Air

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart