-->

22. november 2010

Følg Nissen på radar'n

North American Aerospace Defense Command har sporet Julenissen på radar hver julaften i 50 år på rad. Ved å laste ned Google Earth som er helt gratis, kan barna følge Nissen fra sted til sted på Julaften....
Den militære organisasjonen North American Aerospace Defence Command (NORAD) er et samarbeid mellom USA og Canada, og står for overvåkning og kontroll av luftrommet over Nord-Amerika.

Hver eneste julaften i 50 år har NORAD fortalt historier om hvordan deres kraftige sporingssystemer ser Julenissen når han tar av fra Nordpolen, og følger ham minutt for minutt på reisen han tar rundt jorda for å levere ut gavene.

Historien bak skyldes en trykkfeil fra 1955 da en butikk i Colorado trykket et telefonnumer som barn kunne kontakte julenissen. Istedet trykket de nummer til Continental Air Defence (CONAD), nå NORAD. Oberst Harry Shoup var den første som fikk henvendelse fra en seks år gammel gutt som ramset opp hva han ønsket seg til jul. Da obersten forstod misforståelsen ga han sine ansatte i oppgave å opplyse hvor julenissen var.

Siden den gang har det hele tatt av. Nå er det ikke bare barn som ringer, men også medier ringer for å høre når julenissen tar av fra Nordpolen.

NORAD har opprettet en nettside hvor bergeningene når Nissen tar av fra Nordpolen kan ses. Allerede 1. desember åpner de sine nettsider.

Etter det redaksjonen har fått opplyst ved Julenissens presseavdeling, vil det heller ikke i år bli mellomlandinger på Gardermoen, Rygge eller Torp, da Nissen tradisjon tro satser på å gjennomføre hele gaveleveransen som en non-stop flight.

Her er nettsiden hvor du kan følge Nissens ferd

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart