-->

19. november 2010

Fortsatt mulig med hyggelige priser på flybilletter før jul

Tradisjonen tro nærmer prisene på flybilletter seg årets høyeste nivå idet jule- og nyttårssesongen innledes. Dermed viser naturlig nok Norsk Flyprisindeks, med noen få unntak, prisstigninger over hele spekteret. Likevel er mange av flyreisene fremdeles rimelige nok til at en storbytur rett før jul burde kunne friste.Norsk Flyprisindeks fra Travelmarket.no sammenligner hver fjerde uke flyprisene fra norske lufthavner til ti utvalgte europeiske storbyer og ti oversjøiske destinasjoner. Denne utgaven tar utgangspunkt i denne ukes prissjekk på flyreiser med avreise i uke 50 (dvs. 13 - 19. desember 2010).

Norsk Flyprisindeks for reiseuke 50, 2010 (ekstern lenke)

Flybillettprisene når toppen rundt jul og nyttår fordi denne høysesongen er relativt kort og etterspørselen massiv. Roma er pussig nok den eneste byen i prisindeksen som man i forhold til forrige utgave kan finne rimeligere flybilletter til. Prisene dit har faktisk falt hele året gjennom. Ryanair tilbyr for eksempel en tur-retur fra Torp til Roma til under 200 kroner, mens man med Norwegian fra Bergen kan få en tur-retur for omtrent 1000 kroner.

- Selv om prisene kommer opp på årets høyeste nivå, finnes det fremdeles mange attraktive tilbud for dem som nå vil bestille flybilletter for å ta julehandelen utenlands. Prisene til Barcelona, Berlin og København er for eksempel relativt lave i forhold til mange andre byer,  vurderer Svein Erik Søgård, daglig leder hos Travelmarket.no.


Dessuten ligger KLMs priser til den populære juleshoppingbyen New York på samme nivå som i forrige indeks, både fra Oslo, Bergen og Trondheim. For rundt 4000 kroner kan man fly tur-retur. New York er dermed unntaket fra regelen, for ellers er det billettprisene til de oversjøiske destinasjonene som rammes hardest av den korte høysesongen på tampen av året. Førjulsprisene til de ti oversjøiske destinasjonene i Norsk Flyprisindeks ligger på opptil 35 prosent over indeksens utgangspunkt, som var uke 38/2009. Til de utvalgte europeiske byene, derimot, ligger de opptil 20 prosent under samme utgangspunkt.

- Prisene på flybilletter til Europa er ikke så følsomme for svingninger i etterspørselen, da det generelt har vært en overkapasitet i markedet. Til gjengjeld har det i løpet av det siste halvåret vært en svak underkapasitet på mange interkontinentale flyruter fra Skandinavia, forklarer Svein Erik Søgård.

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart