-->

30. november 2010

Framtidens Rygge ?

Det er det Oslobaserte selskapet Futureproof som har laget en omfattende regional strategi og masterplan for utviklingen av Østfold, og spesielt områdene rundt Moss Lufthavn Rygge.
Rapporten nevner Rygge og Østfold som porten mot Europa, og skriver blant annet følgende:

- Østfold har alle forutsetninger for å bli en vinnerregion. Østfold er Norges port mot Europa, har en vakker kystlinje på Oslofjordens solside og ligger sentralt plassert i den mest befolkningsrike delen av Skandinavia.

Masterplanen legger også stor vekt på at Moss Lufthavn Rygge det siste året har vært den raskest voksende lufthavnen i Europa, og dermed er et naturlig senter for ytterligere vekst, samt en kjerne for et betydelig utbygd rutenettverk til resten av verden.


Østfoldmetro og høyhastighetstog
Med i planene er en terminalbro over E6, som binder hotellet sammen med flyplassen, og som skal inneholde blant annet en café mot flystripa samt en egen sone for servicefunksjoner. Man ser også for seg en hotellobby som kan benyttes i forbindelse med lokale kunstneres utstillinger, samt kulturelle begivenheter.

Mest spennende er imidlertid planene som er lagt frem for infrastruktur på området. Man ser for seg en omfattende intercityutbygging - en Østfoldmetro som binder sammen Østfoldbyene på en grønn, effektiv og komfortabel måte.

I tillegg er man overbeviste om at Østfold kan bli en del av det stadig voksende HHT-nettverket i Europa. Med en linje for høyhastighetstog fra Gøteborg til Oslo, vil Østfold og flyplassen i Rygge naturligvis være en sentral del av denne. (nrk.no)

Foto: MIR Visuals

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart