-->

19. desember 2010

Norwegian lanserer bagasjeabonnement

Foto: Norwegian
Her er bagen du kan ta med deg så mange ganger du vil på flyet - uten å betale for den.

I det stille har Norwegian lansert et eget koffertabonnement for sine mest reiselystne kunder. For 1300 kroner kan du snike deg unna Norwegians bagasjegebyrer, om du velger å reise med den svarte bagen - prydet med flere store logoer fra både Norwegian og Helly Hansen
.


- Noen av de som jobber med forretningsutvikling hos oss var på besøk hos Statoil for å høre om deres suksess med kaffeavtalen og Statoil-koppen. Derfor bestemte vi oss for å teste ut bagasjeavtalen. Jeg tror det er første gang et flyselskap gjør noe slikt, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

Hun mener bagen er første skritt mot en rekke nye abonnementstjenester fra flyselskapet.

- Hvis dette slår an slik vi tror det vil gjøre, er dette starten på mer. Vi har gjort oss flere tanker om hvilke type abonnement vi vil tilby passasjerene våre, men det er litt for tidlig å si noe mer om det akkurat nå, sier Skånvik til VGNett.


Men ekspertene er ikke like imponert over Norwegians nye bagasjepåfunn. Rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen avfeier 1300 kronersbagen som «et pussig påfunn».

- Det er sikkert noe som kommer som et forsøk på å demme opp for den beinharde konkurransen mot SAS. Men dette er så marginalt at det ikke vil ha noen som helst effekt på konkurransen, sier Blindheim.

Norwegians bagasjegebyrer varierer fra 50 til 160 kroner per vei for hver koffert eller bag du vil sjekke inn. Det betyr at du må reise opp til 12 tur/retur-reiser før bagasjeavtalen skal lønne seg.

- Men da er det viktig å huske at du får med bagen på kjøpet. Skulle du kjøpt den i butikk, ville den kostet mer enn prisen vi tar for den, sier Skånvik.

- De som flyr så mye, betaler sjelden for flyreisene sine selv, de får billettene av arbeidsgiveren. Og for dem vil dette ikke ha noe å si, mener Blindheim.

Han får støtte av Espen Andersen ved institutt for strategi og logistikk på Handelshøyskolen BI.

- Flyselskapene gjør mye rart for å få oppmerksomhet om dagen. Dette høres mer ut som et pr-stunt enn løsning på et problem. Jeg tror dette er et forsøk på å flytte oppmerksomheten bort fra ekstrakostnadene, uttaler Andersen.

- Det ser jo ut til å være en fin og praktisk bag, men jeg tviler vel på at det blir noen stor hit i det norske forretningsmarkedet, sier han.

- På 1970-tallet gikk folk rundt med Maomerker i jakkeslaget. Det blir vel det neste fra Norwegian, at de deler ut Bjørn Kjosmerker til lojale passasjerer. Han er en inkluderende og hyggelig fyr, men det får være måte på. Det blir spennende å se om noen gidder å gå rundt som vandrende reklamer for Norwegian, og så attpåtil betale for det, sier Blindheim.

Norwegian fnyser av kritikken, og hevder at det ble solgt over 100 bager bare den første dagen de ble lagt ut for salg.

- Jeg skjønner ikke hvordan de kan tro det er et pr-stunt. Vi produserer jo ikke opp en haug med bager for å få litt omtale i media, sier Skånvik.

- SAS har de siste månedene kjørt store reklamekampanjer der de skryter av at du kan ta med deg bagasjen gratis om du velger å fly med dem, og at de ikke har noen skjulte gebyrer. Er dette et svar på SAS-kampanjen?

- Dette har ingenting med SAS å gjøre. Vi liker heller ikke ordet «gebyrer». Gebyrer er noe du må betale. Hos oss er det snakk om valgfrie tillegg, sier Skånvik.

Rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen lar seg ikke imponere av bagene. Han har følgende oppfordring til Norwegian-ledelsen:

- Gi bagene i julegave til de ansatte i stedet for å kreve penger fra passasjerene for dem. (VGNett)

Norwegian-bagen


•Bagen koster 1249 kroner, og må kjøpes på Norwegian.no.
•Den er personlig og vil være linket til din Norwegian-profil.
•Norwegian-bagen kan fraktes gratis til og med 31.12.2011.
•Du må bestille reisen via Norwegian.no for at du skal kunne ta med bagen gratis.
•Norwegians bagasjeregler gjelder også for Norwegian-bagen. Altså er maksimalt tillatt vekt 20 kg. Utover dette gjelder Norwegians overvektsregler og priser (norwegian.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart