-->

18. januar 2011

Ønsker direktefly Oslo - Namsos

(Foto: visitnorway.com)
Namsos Lufthavn satser nå på å etablere en direkterute fra Gardemoen i samme slengen som flystripa i byen blir forlenget.
Får positive effekter for hele Namdalen, mener lufthavnsjefen.


- En direkterute til Oslo kan forkorte reisetiden mellom Namsos og Oslo med tre og en halv time, sier lufthavnsjef Arnt Olav Gartland til adressa.no.
- Vi må respektere at tiden til de som reiser er dyrebar og muligheten til å få bort ventetiden på Værnes kan gi positive effekter på lokalsamfunnet.

Trenger 400 meter ekstra
Flystripa på Namsos Lufthavn er i dag 800 meter lang, opplyser lufthavnsjefen. Denne blir nå forlenget med ytterligere 400 meter.

- Vi håper å få klar utvidelsen av rullebanen til den nye konsesjonsperioden starter, sier Gartland.


Mange flere passasjerer
Bak planene om utvidelse av rullebanene, samt søknad om rute til Oslo ligger tre og et halvt år med grundig forarbeide, opplyser Gartland.

Trøndelag Forskning har utviklet en rapport sammen med Namdalshagen og konsulentfirmaet Multiconsult som viser at opprettelsen av en direkte rute mellom Namsos og Oslo kan øke passasjertrafikken fra 23,000 til omlag 90,000 per år. Både ordfører i Namsos, Morten Stene, lufthavnsjefen og rådgiver Olav Weglo i Namdalshagen mener at en slik økning vil være realistisk.

- Rapporten konkluderer med at det er gode grunnforhold for utvidelse av flyplassen. Vi kommer ikke bort i leire. Det er mest sand under det planlagte området, sier ordførereren i Namsos til Namdalsavisa i dag.

Stor betydning for Namdalen
En direkterute til hovedstaden kan få stor betydning for hele Namdalen, mener Gartland.

Ikke minst fordi Namsos i seg selv kan bli mer attraktivt for næringslivet.

- Folk er misfornøyd med tilbudet slik det er nå, sier Gartland.

- Vi har i dag egentlig kun én flyavgang om dagen som er effektiv. Det er morgenflyet til Værnes. Dette er ikke godt nok. Dessuten bruker de som skal videre til Oslo dyrebar tid på å vente.

Både flyplassledelsen og Namsos kommune håper nå å kunne stille med både en utvidet flyplass og en direkterute til Oslo fra april neste år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart