-->

15. januar 2011

Norwegian til Lakselv

(Foto: osloairports.com)
Flyselskapet Norwegian oppretter direkte flyrute mellom Oslo Gardermoen og Lakselv Banak. Ruta skal i utgangspunktet være et tilbud fra 27. juni til 12. august, og det skal i første omgang gå tre flyavganger i uka.

Men flyselskapet utelukker ikke at tilbudet etterhvert blir utvidet:

– Hvis etterspørselen er stor vil vi vurdere å utvide ruta til å vare hele sommerhalvåret, og etterhvert også til å være en helårsrute, sier komersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam.

Reiselivsinteresser
Det er mange i Porsanger som har kjempet hardt for å få på plass denne ruta. Blant annet har Facebook-gruppa «Oss som vil ha direktefly Lakselv-Oslo-Lakselv tilbake» 3.259 medlemmer.

– Denne ruta er kommet i stand etter en lang diskusjon med interessenter i området rundt Lakselv, – der de har forklart at det er et behov for en direkterute som kan stimulere til reiseliv og andre aktiviteter i regionen, sier Skjeldam.


Plaster på såret?
Fredag ble det klart at Norwegian legger ned direkteruten mellom Tromsø og London.

Årsaken er ifølge Norwegian at flyruta har hatt for få passasjerer, og at den dermed ikke er lønnsom.

– Dere legger ned direkteruta mellom Tromsø og London fra slutten av mars. Er dette et plaster på såret for folk i Nord-Norge?

– Nei, det er det ikke tenkt som. Vi har en sterk ambisjon om å forbedre rutetilbudet vårt i Nord-Norge. Ruta mellom Lakselv og Oslo er et resultat av en prosess som har gått over flere år, og har ingen sammenheng forøvrig med at vi måtte kutte Tromsø-London, sier Skjeldam til nrk.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart