-->

13. januar 2011

- Udramatisk at Norwegian flytter

Adm.dir Bjørn Kjos i Norwegian (NRK)
I går sa Norwegian at de legger ned sin base med to fly på Moss lufthavn Rygge. - Ikke dramatisk, sier direktør for lufthavnen.


Norwegian var det første flyselskapet som for alvor dro i gang den sivile flytrafikken på Moss lufthavn Rygge for snart tre år siden. De etablerte seg på Rygge med to basefly, og har på det meste operert med mer enn femten ruter fra østfoldflyplassen.

Høsten 2009 fikk Norwegian alvorlig konkurranse, da Ryanair valgte å satse tungt på Rygge, og etablerte sin første norske base her. Det irske selskapet åpnet med ti ruter, og har økt raskt til 33 ruter i dag.

Da Ryanair etablerte seg på Rygge, varslet Norwegian at de måtte revurdere sine planer for lufthavnen. Bjørn Kjos hadde tidligere sagt at planen var å øke jevnt på Rygge, og at han hadde tro på lufthavnen.


I går ble det altså kjent at Norwegian legger ned basen sin på Rygge. De vil si at de to flyene de har hatt på Rygge, flyttes til Gardermoen. Norwegian opprettholder rundt sju ruter fra Østfold, men disse skal nå flys inn fra andre lufthavner.

- Forståelig
Administrerende direktør ved Moss lufthavn Rygge, Pål Tandberg, er ikke med på at det er negativt at Norwegian trekker seg ut.

- Vi er fornøyd med at de blir her med de rutene som eksisterer nå. Samtidig forstår vi at det blir for dyrt å bare ha to basefly her, sier Tandberg til NRK Østfold.

Tandberg understreker at det viktigste er at rutene opprettholdes, og ikke at flyene står der over natta.

Moss lufthavn Rygge måtte få en stor lavprisaktør på banen for å få opp trafikken, og overleve økonomisk. Lufthavnen har slitt med enorme underskudd de tre første driftsårene, men regner med å gå i pluss i år. (nrk.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart