-->

26. februar 2011

Norwegian utsetter langdistanseruter

Bjørn Kjos (e24.no)
Norwegian utsetter sine langdistanseplaner og velger å vente på levering av første Boeing 787 fremfor å mellomleie flykapasitet for å komme i gang nå.

Som hangar.no kunne fortelle i desember 2010 blir en mellomløsning med å lease fly og mannskap frem til Boeing 787 er klar for markedet, en dyr løsning for Norwegian.

Selskapet bekrefter derfor nå at de utsetter oppstarten av langdistanseflyvninger til 2012/2013. Norwegian kan trolig først da kunne motta den første Boeing 787 og være klare for sine langruter.

Dette betyr at billettsalget trolig ikke vil starte før i slutten av 2012.


Hadde flere alternativer
Norwegian har jobbet med flere alternativer for å kunne starte opp flyvninger til New York og Bangkok før den første 787 kom på plass, et av alternativene var å lease inn Airbus A330 med mannskap men denne løsningen viste seg å koste mer enn den ville smake for flyselskapet. Andre løsninger hadde også en stor bismak.

Derfor har ledelsen nå valgt å utsette oppstarten til Dreamlineren er klar for levering.

Første 787 i 2012?
Boeing jobber på spreng med å få fullført testprogrammet som igjen vil føre til godkjenning for at 787 kan leveres til kundene. Så langt har tredje kvartal i år vært et alternativ for første leveranse, men flyeksperter i Seattle som sitter nær opp til kilder hos flyprodusenten tror det vil drøye til første kvartal i 2012.

Desto lengre forsinkelse vil dermed bety desto lengre tid før Norwegian starter opp sine langruter.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart