-->

1. mars 2011

Gardermoen punktligst i Europa

Trond Isaksen - OSL AS
Flightstat.com har kåret Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger lufthavn, Sola til de mest punktlige lufthavnene i Europa innenfor kategoriene store og regionale lufthavner.

I finalen konkurrerte Oslo Lufthavn Gardermoen blant annet mot Vienna International Airport og Linate Airport, Milan. Stavanger lufthavn, Sola konkurrerte mot de spanske lufthavnene La Palma Airport og Santa Cruz De La Palma, men også mot Sandefjord lufthavn, Torp. Også Bergen lufthavn, Flesland, var med i finalen for regionale lufthavner.

- Prisen er en anerkjennelse av det arbeidet Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger lufthavn, Sola har gjort gjennom flere år i samarbeid med både flyselskap , handlingselskap og lufttrafikktjenesten. Det er også gledelig at Bergen lufthavn, Flesland, var med i finalen. Jeg vil derfor gi honnør til alle dem som har bidratt og ser fram til å styrke resultatet ytterligere. Avinors ambisjon er ellers å gjøre reisen litt enklere for våre passasjerer. Denne prisen viser at vi er kommet et godt stykke videre i dette arbeidet, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.


Avgangspunktligheten ved Oslo Lufthavn Gardermoen var ifølge FlightStat på 87, 77 prosent i 2010, mens den ved Stavanger lufthavn, Sola var på 90, 61 prosent.

Også fornøyde på Torp
- Å komme til finalen i en slik kåring er en fin anerkjennelse av samarbeidet mellom lufthavna, flyselskapene, handlingselskap og lufttrafikktjenesten. Vi er stolte av alle medarbeiderne som hver dag bidrar for at Torp skal være ”den enkleste veien til verden”, det vil si hyggelig, rask og enkel, og hvor flyene går til avtalt tid.
Vi har gjort store investeringer i teknisk og operasjonelt utstyr. Kombinert med et godt samarbeid mellom alle involverte aktører bærer dette frukter, og det er vi stolte av. "God punktlighet er meget viktig for at vi skal kunne forsette å levere et godt produkt til våre passasjerer", sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen i Sandefjord Lufthavn AS.

Hele verden
Flightstat.com fører statistikk over punktligheten for flyselskap og lufthavner over hele verden. Prisene til Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger lufthavn, Sola inngår i prisutdelingen FlightStats On-Time Service Awards 2010

Oppdatert 02.03.11  kl 21:10

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage