-->

15. mars 2011

Grei overgang til billettkontroll

(Illustrasjonsfoto)
I morgentimene den 15. mars ble de første billettkontrollene gjennomført på Avinors lufthavner. Det har stort sett forløpt problemfritt.
Ved Bergen lufthavn, Flesland, var det tilløp til noe lengre køer mellom kvart over syv til åtte i dag morges, men både Oslo lufthavn Gardermoen, Trondheim lufthavn, Værnes, Stavanger lufthavn, Sola, Bodø lufthavn og Tromsø lufthavn, Langnes melder at gjennomstrømmingen av folk gjennom billett- og sikkerhetskontroll har gått greit.

-Vi hadde noe lengre køer i dag, men det skyldtes noe mer trafikk enn vanlig – og ikke billettkontrollen, sier informasjonssjef ved Oslo lufthavn Gardermoen, Jo Kobro.


Forberedt
Sjef for teknikk og kundeservice ved Bergen lufthavn, Flesland, Grethe Vikane, forteller at passasjerene virket godt forberedt på billettkontrollen (ekstern lenke) og hadde reisedokumentasjonen klar.

- Og selv om vi hadde noe lengre køer en periode, har vi ikke fått meldinger om at noen opplevde problemer med å rekke flyet så langt, sier hun.

EU-regelverk
Det er EU-forordningen 300/2008, som innebærer krav om at alle passasjerer må framvise billett ved sikkerhetskontrollen. Hensikten med EU-forordningen er å begrense antallet personer som oppholder seg innenfor sikkerhetskontrollen – og å innføre samme praksis i hele EU /EØS området.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart