-->

9. mars 2011

Qatar Airways starter ny rute til Oslo

Foto: Qatar Airways
Fra 5. oktober vil Qatar Airways tilby fem ukentlige flygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Rutene vil gå til flyselskapets hovedbase Doha i Qatar. Nyheten om de nye rutene ble sluppet på verdens største reisemesse ITB Berlin onsdag.
Dermed blir spennende reisemål som Australia, Maldivene og flere destinasjoner i Asia lettere tilgjengelig for nordmenn.

Det arabiske flyselskapet har et luksuriøst image og er et av seks flyselskap som har oppnådd fem stjerner hos reisenettsiden Skytrax.

Andre til Gulfen
Arabiske flyselskaper som Emirates og Qatar Airways satser aggressivt og har begge brukt flere titalls milliarder kroner på nye fly i senere år. Og nå kommer altså det første til Oslo.

I dag finnes det hyppige avganger mellom Oslo og en rekke europeiske byer, men interkontinentale ruter er det dårligere med. Foruten direkteruter til New York og Bangkok, finnes det kun direkterute til Pakistan.

Når det gjelder Gulfen, hvor Doha ligger, flyr Norwegian allerede til Dubai i De forente arabiske emirater.

Ønskeliste
- Vi satser på flere langruter til USA, Asia og Midtøsten, har Knut Stabæk, markedssjef for trafikkutvikling ved Oslo Lufthavn, tidligere sagt til Aftenposten.no.

På flyplassens ønskeliste for nye reisemål finner man Minneapolis, San Francisco, Los Angeles, Beijing, Shanghai og Tokyo. Også Doha var på listen, men dette ønsket er nå oppfylt.

Oslo - Doha opereres alle dager unntatt lørdag og mandag. Avgangene fra Oslo er satt til 16:10 med ankomst 23:55. Returen fra Doha går klokken 08:25 og lander på Gardermoen 14:40, alle tider er lokale.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart