-->

6. april 2011

Gratis internett på flyplassen

Stadig flere velger å slå ihjeltid på flyplassen ved
å surfe med pc-en eller smarttelefonen
Å surfe gratis på flyplassen er ikke en selvfølge, men flere internasjonale flyplasser har de siste årene innført gratis internett for passasjerene. I Norge har privateide Rygge og Torp gjort det samme.


Nå følger også Avinor etter og innfører ordningen fra mai-juni, skriver Aftenposten.

- Dette er et svar på et klart krav fra passasjerene. I dag er internettilgang en selvfølge uansett hvor man befinner seg, sier direktør for marked og kommersiell utvikling, Øystein Høsteland Sundby i Avinor, til avisen.

I første omgang blir det Gardermoen og de andre store lufthavnene som får gratis internett. På sikt skal alle Avinors 46 flyplasser i Norge tilby gratis nettilgang.

Påloggingskode
For å koble seg opp mot gratisnettet vil reisende få utdelt en påloggingskode i alle skranker og utsalgssteder på flyplassene. Ifølge Aftenposten vil det i starten være begrensninger på hvor lenge brukene kan være logget på, men tidsbegrensningene er foreløpig ikke bestemt.

Avinor jobber nå med ferdigstille den tekniske biten av det nye flyplassnettverket, som også påvirkes av den ferske innføringen av Datalagringsdirektivet.

- Vi er avhengige av å finne teknologiske løsninger som innfrir kravene i direktivet om lagring av trafikken, slik at vi får en varig løsning fra dag én. Vi vil ikke risikere å gå ut med et tilbud som vi senere må stramme inn på, sier Sundby.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart