-->

5. april 2011

Ryanair kutter Alicantetilbud

Ryanair direktør Michael O’Leary
Ryanair annonserte i dag dype kutt på inntil 80 prosent på sin Alicante-base fra oktober 2011. Avgjørelsen ble tatt som en følge av AENA Alicantes pålegg om å benytte landganger til en årlig kostnad på over 2 millioner Euro.


Ryanair har operert fra Alicante i over fem år uten disse landgangene, og mener at AEANA Alicantes avgjørelse er et monopolmisbruk. Ryanair har derfor sendt en formell klage til både den spanske regjeringen og Europa-kommisjonen.

Som respons til den obligatoriske bruken av landganger samt økte kostnader på 2 millioner Euro, har Ryanair i dag annonsert at de vil kutte følgende på sin Alicante base:

- Fra 11 til 2 basefly
- Fra 62 til 31 ruter (tap av 31 ruter)
- Fra over 600 til mindre enn 200 ukentlige flyvninger
- Fra over 4 millioner til færre enn 1,5 millioner passasjerer årlig


Legger ned og kutter avganger
For selskapets drift i Norge betyr det at Alicanteruten til Haugesund legges ned, det samme gjelder for Sandefjord lufthavn Torp, mens Rygge trolig får en halvering i antall avganger i forhold til dagens operasjoner.


annonse


Ryanair mener AENA (tilsvarer Avinor, red.anm.) Alicante burde revurdere sin avgjørelse om å bryte den lange avtalen (siden 2007) med Ryanair, der Ryanair-passasjerer har kunnet gå om bord i/forlate flyet til fots. Ryanair understreker at den nye terminalen ved Alicante har de samme ombordstigningstrappene som den gamle terminalen, og uten problemer kan la Ryanair fortsette med manuell ombordstigning. Bruken av landganger forsinker Ryanairavgangene kraftig (da passasjerene kun kan benytte døren foran), og samtidig øker det Ryanairs kostnader med over 2 millioner Euro i året i følge selskapet selv.

– Vi trenger ikke de unødvendige landgangene, og er heller ikke villige til å betale for dem. Flyplassen på Alicante har åpnet en ny terminalbygning helt unødvendig, og forventer nå at effektive flyselskap som Ryanair skal betale for ineffektive og dyre landganger vanligvis brukt av høyprisselskaper, sier Ryanair direktør, Michael O’Leary.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart