-->

26. mai 2011

Norwegian inngår avtale om kjøp av tre Dreamlinere

Foto: Norwegian
Norwegian har inngått en avtale om kjøp av tre langdistansefly av typen 787-8 Dreamliner. Selskapet har tidligere inngått avtale om å lease to fly av samme type, slik at Norwegian nå har sikret leveranse av fem fly.

Norwegian har inngått en avtale som innebærer retten til å kjøpe tre Boeing 787-8 Dreamlinere. To av flyene leveres i løpet av første halvdel av 2013 og ett i begynnelsen av 2015. Samtidig er selskapet i forhandlinger om leveranse av flere fly. Alle flyene utstyres med motorer av typen Rolls-Royce Trent 1000.

- At vi skaffer oss ytterligere tre Dreamlinere betyr at vi nå har kommet et langt skritt videre mot full oppstart av vår langdistansesatsning. Vi kommer til å ha en flåte bestående av minst fire av de mest effektive og moderne langdistanseflyene innen sommeren 2013, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en kommentar til Osloairports.com.


Kostnadseffektiv og miljøvennlig
- Dreamlineren vil redusere selskapets kostnader betydelig og vil gi oss muligheten til å tilby reiser til meget gode priser, samtidig som flytypen vil være et sterkt konkurransefortrinn med tanke på drivstoffutgifter. Ikke minst er Dreamliner det mest miljøvennlige alternativet som er mulig å anskaffe, med 20 prosent mindre utslipp enn sammenlignbare flytyper, sier Kjos videre.

I likhet med dagens flytilbud vil Norwegian tilby billige og direkte langdistanseruter der man unngår dyre og tidkrevende mellomlandinger. Dreamlineren har en størrelse som passer perfekt til skandinaviske forhold. Kombinert med lengre rekkevidde og betydelig lavere driftskostnader åpnes det for mange nye direkteruter til andre kontinenter..

I november 2010 inngikk Norwegian leasingkontrakt med ILFC (International Lease Finance Corporation) om to Dreamlinere for levering høsten 2012. Etter dagens kontraktsinngåelse vil Norwegian ha totalt fem Dreamlinere i sin langdistanseflåte. Norwegian er i forhandlinger om enda flere Dreamlinere.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart