-->

18. juni 2011

Stenger muligheten for nødpass

Foto: Politiet
Har du glemt passet, kan du i beste fall få en trøblete start på sommerferien hvis du skal reise med fly fra Gardermoen. Politiet på flyplassen stenger nemlig muligheten for å få nødpass store deler av dagen.

– Det er et ressursspørsmål, sier Paal Sørhagen, stasjonssjef ved Gardermoen politistasjon, når han skal forklare situasjonen som kan gjøre det umulig for reisende å rekke flyet de skal reise med.

Verst i helgene
Risikoen for at du ikke skal få nødpasset du trenger, er størst på formiddagen og ettermiddag lørdag og søndag. Da vil det i perioder være stengt.

– Årsaken til at vi må stenge, har sammenheng med forholdsvis strenge arbeidstidsbestemmelser. Vi må flytte ressurser internt for å ta toppene, blant annet til grensekontrollen, sier stasjonssjef Sørhagen.

De reisende informeres med oppslag på flyplassen om hvor lenge de må regne med å vente før de får nødpass.

– Vi prøver å gjøre perioden så kort som mulig, og informerer andre politidistrikt om at de må prøve å bistå sitt publikum selv. Men kommer de først til Gardermoen uten pass, er det jo litt seint, så vi oppfordrer alle til å prøve å unngå tidsrommet som er nevnt, og selvfølgelig til å sjekke passet i god tid, sier Sørhagen til rb.no

– Normaliserer seg etter sommeren

Stasjonssjefen kan ikke si noe om hvor lenge mulighetene for nødpass vil være begrenset.

– Etter sommeren vil det normalisere seg noe, men det kan fortsatt hende at vi må stenge. Det er dessverre sånn det har blitt, sier han.

– Har forsøkt å varsle
Foreløpig har ikke Oslo Lufthavn registrert noen reaksjoner fra passasjerene.

– Men vi vet av erfaring at det alltid dukker opp noen som trenger nødpass, så det vil helt sikkert være et problem for enkelte, sier Sofie Bruun, pressetalskvinne ved Oslo Lufthavn.

Ifølge Bruun har flyplassen forsøkt å varsle passasjerene om den reduserte kapasiteten på nødpass i forkant av situasjonen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart