-->

27. juli 2011

Ny rute til Poznan

Ny rute til Poznan
Fra november utvider Ryanair sitt program fra Moss lufthavn Rygge til Polen. Den nye destinasjonen går til landets femte største by, Poznan.
Det nye tilbudet gir to ukentlige rundreiser, og med dette er fire av Polens byer satt på flykartet fra Østfold.Poznan (eller Posen som den også heter på norsk) er, med sine 500.000 innbyggere, den femte største byen i Polen. Den ligger nordvest i landet, omtrent to timer med bil over grensa fra Tyskland og er med dette blitt en viktig handelsforbindelse mellom de to landene.

Den nye satsingen starter etter planen opp tirsdag 1. november med avgang fra Rygge klokken 17.35 og med ankomst Poznan 19:20. Returen er satt fra Poznan 19:45 med ankomst Moss klokken 21:30.

Hver fredag går det også fly til Poznan, med avgang Moss lufthavn 10:45, ankomst 12:30 Fredagsreturen går 12:55 og flyet er på Rygge klokken 14:40

Ny rute til Frankfurt

I nyere tid har også universiteter og høyskoler gjort sitt for økonomien i byen. Det er hele 50.000 studenter i Poznan fordelt på flere prestisjetunge institusjoner. Det kjente universitetet Adam Mickiewicz University (AMU) er et av de mest anerkjente og populære i hele landet. Andre universiteter inkluderer Poznan University of Technology og Poznan University of Medical Sciences, samt at det er flere skoler for musikk, økonomi, humanitære fag osv.

Med det nye tilbudet vil Poznan være dekke opp med ruter fra både Gardermoen (Norwegian) og Rygge (Ryanair), mens Wizz Air allerede flyr ukentlig fra Torp. Både Norwegian og Ryanair skal etter planen starte opp 1. november.

Du kan lese hele Poznanguiden her

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart