-->

22. august 2011

Høstens nyheter fra Oslo

Høstens og vinterens nye ruter fra Oslo byr blant annet på et nytt selskap med en ny rute til Midtøsten, to ruter for skifolket, og en for dem som elsker engelsk fotball.

Vi har tatt en kikk i vår egen flykalender, og samlet de nye flyrutene fra Oslo i en felles oversikt. Dette er ruter som er bekreftet fra selskapene og lagt ut for salg.

Størst spenning stiller det seg nok til Qatar Airways, som for første gang åpner rute i Norge med 5 ukentlige avganger fra Gardermoen til Doha, hovedstaden i Qatar. Flyene går tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag. 5. oktober letter første fly fra hovedflyplassen klokken 16:10 og er i Doha 23:55 lokal tid. Tilbake til Oslo har flyet avgang Qatar klokken 08:25 og lander på Gardermoen 14:40.
Qatar Airways håper med denne ruten å få businessreisende innenfor oljesektoren til å reise med dem, samt å lose feriereisende inn til selskapets base i Doha, der de kan tilby fly til over 100 destinasjoner, blant annet andre stater i Midtøsten, Afrika, Asia og Australia.

For de som interresserer seg for engelsk fotball dukker det opp enda en destinasjon i England, nemlig Manchester. Denne ruten for dobbelt opp når både Norwegian starter sin rute fra Gardermoen i slutten av oktober, og Ryanair letter fra Rygge bare noen dager senere.

Polske Poznan vil fra høsten ha direkteruter fra både Gardermoen, Rygge og Torp, når Norwegian tar av fra Gardermoen, Ryanair fra Rygge, og Wizzair allerede opererer sin rute fra Torp.

De skiglade får også sitt. SAS vil fly til sveitsiske Genève og Norwegian til franske Grenoble, begge fra januar.

Fra de tre flyplassene opplysese det om at alle selskapene ennå ikke har meldt inn sine aktiviteter for høsten og vinteren, det betyr at vi ennå kan få noen positive overraskelser.

Her er siste oppdatering:

Gardermoen:
Doha, Qatar - Qatar Airways, 5 ukentlige fra 5. oktober
Genève, Sveits - SAS, 1 ukentlig fra 21. januar
Grenoble, Frankrike - Norwegian, 2 ukentlige fra 7. januar
Madeira, Portugal - Norwegian, 1 ukentlig fra 5. november
Manchester, England - Norwegian, 3 ukentlige fra 31. oktober
Palanga, Litauen - SAS, 3 ukentlige fra 31. oktober
Poznan, Polen - Norwegian, 2 ukentlige fra 1. november

Rygge:
Frankfurt-Hahn, Tyskland - Ryanair, 3 ukentlige fra 31. oktober
Manchester, England - Ryanair, 4 ukentlige fra 4. november
Poznan, Polen - Ryanair, 2 ukentlige fra 1. november

Torp:
Praha, Tsjekkia - Wizzair, blir helårsrute

annonse


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart