-->

21. august 2011

Tre til Poznan

WizzAir flyr Torp-Poznan
(Osloairports.com)
Polen og Ukraina er vertskap når fotball-EM går av stabelen til neste år. Det kan også se ut som flyselskapene forbereder seg på å frakte fotballfans avgårde. Fra november blir det seks ukentlige avganger fra Oslo-området til en av vertskapsbyene - Poznan.

8. juni 2012 er det avspark i Warszawa for UEFA EURO 2012, en av vertskapsbyene Poznan, får denne vinteren 6 ukentlige avganger fra Osloregionen.

Det fascinerende med Poznan er at byen er så polsk. Det vil si at den er ikke blitt trampet ned av turisme, men er faktisk akkurat slik en forestiller seg det virkelige Polen. Forfalne betongbygninger med politiske skriblerier finnes overalt, men det er også nettopp dette som gjør Poznan så fengslende.

Poznan (eller Posen som den også heter på norsk) er, med sine 500.000 innbyggere, den femte største byen i Polen. Den ligger nord-vest i landet, omtrent to timer med bil over grensa fra Tyskland og er med dette blitt en viktig handelsforbindelse mellom de to landene.

Fly fra Gardermoen, Rygge og Torp
Wizzair vil gjennom vinteren fly to ukentlige turer fra Torp, ruten er allerede en av de faste destinasjonene fra flyplassen i Vestfold. Flyene går nå tre ganger i uken, tirsdag, torsdag og lørdag, med vinterprogrammets oppstart siste helg i oktober, flyttes avgangene til mandag og fredag. Begge dagene letter flyene 17:55 fra Sandefjord og lander i Polen 19:25. Fra Poznan går flyene 15:50 og lander på Torp 17:25.


annonseRyanair har annonsert at de vil fly til Poznan hver tirsdag og fredag, i fra Rygge, deres oppstart av ruta er 1. november. Tirsdagsavgangene fra Rygge letter klokken 17.35 og med ankomst Poznan 19:20. Returen er satt fra Poznan 19:45 med ankomst Moss klokken 21:30.
Fredag går flyet fra Moss 10:45, ankomst 12:30 Denne returen går 12:55 og flyet er på Rygge klokken 14:40

Det er samme dag som Norwegian sender avgårde sitt først Poznanfly i fra Gardermoen. Flyene går hver tirsdag og lørdag til 24. mars 2012. Flyene letter fra Gardermoen kl 10:00 begge dager med ankomst Polen 11:40. Returen går 12:10 og flyet er på Gardemoen 13:45. Alle tider er lokale.

Med 6 ukentlig direktefly fordelt på ukedagene mandag, tirsdag, fredag og lørdag, bør muligheten for en billigbillett være til stede, for her blir det konkurranse om passasjerene.
Det som blir spennende å se er om et eller flere av flyselskapene kaster inn håndklet på denne ruten etter vinteren, eller om markedet er så stort at de fortsetter utover sommeren neste år, når EM faktisk går av stabelen.

Vertskapesbyene er Gdansk, Wroclaw, Krakow, Poznan og Kiev har direkteflighter fra Oslo, byene Chorzow, Lviv, Dnipropetrovsk og Donetsk har ikke.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart