-->

17. august 2011

Widerøe flyr høyt

(Widerøe)
Widerøe har hatt det beste halvåret i selskapets historie, og fikk et overskudd første halvår på 187,2 mill kroner før skatt. Dette er 125,4 mill kroner bedre enn første halvår i fjor. Det gode resultatet er en konsekvens av lønnsom vekst, med flere avganger og enda flere passasjerer.

Administrerende direktør i Widerøe, Lars Kobberstad, er svært godt fornøyd med resultatet.
Vi kan konstantere at kostnadskontrollen og besparelsene våre er i rute og har virket. Samtidig er det nå et godt reisemarked i Norge, og det betyr at vi akkurat nå sitter igjen med elleve kroner i overskudd for hver hundrelapp vi får inn. Det er en god margin i flybransjen, sier Kobberstad.

Vekst i ruter og passasjerer
Widerøe har det siste halve året økt flytimene sine med 19 prosent. Samtidig har selskapet hatt 27 prosent flere passasjerer. Vi kan konstantere en lønnsom vekst, med mange nye avganger og enda flere passasjerer i første halvår, sier Kobberstad og gir de ansatte æren for veksten. De ansatte i Widerøe har vist en formidabel vilje til kontinuerlig omstilling og kostnadskontroll, det står det respekt av, sier Lars Kobberstad.


annonse


Europas mest punktlige i sommer
På tross av at Widerøe var Europas mest punktlige selskap i sommer, og at kundetilfredsheten på målinger holder seg høyt, er ikke Kobberstad fornøyd med punktligheten første halvår. Driftskvaliteten vår skal ytterligere opp. Første halvår var preget av flere forsinkelser enn i fjor, og det er en utvikling vi skal snu, sier Kobberstad. - Vi vet det at det er mulig å tilby god driftskvalitet til kundene, samtidig som man tjener penger. Vi skal sørge for å holde kvaliteten vår på europatoppen, sier Lars Kobberstad.

Fornøyd med rekord, men edrulig
På tross av et rekordresultat som er over 125 millioner bedre enn i fjor, er Kobberstad opptatt av å fortsette tilpasningene til et konkurranseutsatt marked og en krevende framtid. ? Vi har ennå omstillingstiltak igjen i Widerøe, selv vi har kommet et langt stykke på vei. Alle deler av Widerøes virksomhet går nå positivt, men vi vet at det kommer tider som er mer utfordrende for flybransjen, og de tidene må vi være skodd for, konstaterer Lars Kobberstad.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart