-->

19. september 2011

DAT-billettene er lagt ut

Foto: Osloairports.com
I dag ble de lagt ut, billettene til DATs nye rute mellom Rygge og Stavanger. Rutetidene er også klare, og de er nok ikke av de aller beste for næringslivet i Østfold.


Nå får reisende mellom Rygge og Stavanger også glede av DAT's kampanjebilletter. DAT tilbyr billige billetter i forbindelse med oppstarten av den nye ruten mellom de to byene. Billettsalget har startet og du kjøper billettene på www.dat.dk. Billettene som koster fra kr 495,- én vei og er inkludert både skatter og avgifter.

- Det vil være billige billetter tilgjengelig på alle avganger og det gjelder å komme først til mølla, sier kommersiell sjef i DAT, Dennis Rybasch. - Vi lar åpningskampanjen vår gjelde helt fram til 15.desember.

- Vi er svært glade for å ha DAT på plass på Rygge. Det er et solid selskap som satser stort i Norge og som tilbyr sine reisende en veldig god service ombord. Vi tror rutene vil bli godt mottat av de reisende og konseptet de lanserer bør fungere godt for forretningsreisende, sier adm.direktør Pål F. Tandberg i Rygge sivile lufthavn AS.


Matservering
På alle DAT sine rutefly vil det bli servert et gratis måltid ombord på alle ruter fra Rygge. Det betyr, at når ruten Rygge- Stavanger starter 31.oktober, vil reisende med DAT på morgenavgangen få servert frokost og på ettermiddagsavgangen få servert smørbrød. - Vi håper at passasjerene setter pris på vårt servicekonsept ombord og vi gleder oss veldig til å begynne å fly fra Rygge, uttaler Dennis Rybasch.

Håpløse tider
Næringslivet i Østfold er nok ikke helt enige i påstanden om at "konseptet de lanserer bør fungere godt for forretningsreisende". Vi har i løpet av dagen sett flere uttalelser i medier om at avgangstidene fra Rygge er håpløse. Flyet, som starter dagen i Stavanger og flyr opp til Rygge, har ikke sin første avgang fra Østfold før klokken 0905 med ankomst Stavanger lufthavn Sola klokken 1020. Da er det under fem timer før flyet returnerer. Kommer man der i mot fra Stavanger kan man "gjøre Østfold" på åtte timer.

I DAT er man klar over at rutetidene ikke er optimale for reisende fra Østfold.

– Utfordringen vår er at flyet vi kan bruke i dag står i Stavanger. Men det vil vi prøve å endre på sikt, sier kommersiell manager Dennis Rybasch hos DAT.

Han lover at tilbudet til Bergen og Trondhjem vil bli bedre. Hit vil DAT bruke større fly, med henholdsvis 68 og 48 seter, som skal ha base på Rygge.

– Til Bergen vil fly tre ganger per dag fra 9. januar 2012, med mulighet for tidlig ankomst og sen avgang Flesland, lover Rybasch.

Rutetabellen er slik:
Fra Rygge til Stavanger mandag til fredag 0905 - 1020 og 1655 - 1810
Lørdag -
Søndag 1920 - 2015

Fra Stavanger til Rygge mandag til fredag 0725 - 0840 og 1515 - 1630
Lørdag -
Søndag 1800 - 1855

Ved Stavanger lufthavn Sola finnes det ruter videre til 47 destinasjoner, 37 utenlands og 10 innenlands.

Bagasje
På ruten mellom Rygge og Stavanger vil selskapet bruke sitt minste fly av typen SAAB 340A som tar 32 passasjerer. Hos DAT er det tillatt å ta med 1 stk. håndbagasje. Denne må maks veie 5 kg og måle 45x35x15 cm.

Voksne og barn som reiser på vanlige billetter, kan ta med maks. 15 kg bagasje hver (maks. 12 kg overvekt). Hvis bagasjen overstiger grensen, må man betale overvektsgebyr. Dette gebyret er på NOK 40/DKK 40 pr. kilo og betales etter at innsjekkingen er foretatt. Barn under 2 år kan sjekke inn 5 kilo bagasje. Dette inkluderer barnesete, dypvogn og sportsvogn.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart