-->

20. september 2011

Prøver seg med ny, kontroversiell avgift

Nytt Ryanairgebyr
Reisende som flyr med Ryanair må i fremtiden belage seg på å betale for flyreisen med selskapets nye Mastercard dersom de ønsker å unngå bestillingsgebyrer.
Det irske lavprisselskapet har introdusert et nytt betalingskort, Ryanair Cash Passport. Uten dette betalingskortet for hånden, må reisende med Ryanair betale et gebyr på seks pund én vei for å bestille flybilletter.

Til Norge
Det nye betalingskortet lanseres i Storbritannia i begynnelsen av oktober, men også norske passasjerer kan forberede seg:

- Vi har nettopp lansert dette kortet på våre britiske hjemmesider, og det vil være tilgjengelige for britiske passasjerer fra 4. oktober. Vi håper å lansere det i andre markeder i løpet av 12 måneder, sier Ryanairs kommunikasjonssjef Stephen McNamara.

Passasjerer som ønsker å anskaffe seg selskapets nye Mastercard, må betale en avgift på seks pund. Denne avgiften vil bli refundert i form av en reisekupong tilsvarende seks pund med Ryanair.

Endrer reglene igjen
Reisende som i dag benytter seg av et forhåndsbetalt Mastercard unngår selskapets kredittkortavgifter når de bestiller billetter. Tidligere hadde man samme fordel om man betalte med Visa Electron.

Det vil altså endre seg om kort tid når selskapet introduserer sitt eget forhåndsbetalte Mastercard, skriver Aftenposten.

- Dette er konkurransevridende. Det er en fornærmelse ovenfor lojale passasjerer som først skaffet seg et Visa Electron kort så de slapp å betale for kredittkortgebyr, før de måtte bytte til forhåndsbetalte Mastercard. Nå må de igjen bytte kort til Ryanairs eget forhåndsbetalte kort, sier Martin Lewis i MoneySavingExpert.com, til the Guardian.

The Office of Fair Trading etterforsker i disse dager flyselskapenes kredittkortavgifter. Den britiske forbrukerorganisasjonen Which? ønsker å forby praksisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart