-->

20. september 2011

Norwegian starter New York-salget

Foto: Boeing Media
På nyåret legger Norwegian ut de første 2000-kronersbillettene sine til New York - selv om flyvningene ikke starter før i 2013.
- Ja, slik det ser ut nå, leveres våre to første Dreamlinere ved årsskiftet 2012/2013, og oppstart for New York-ruten vil trolig bli våren 2013 til en startpris på 2000 kroner tur/retur, bekrefter Norwegian-talsmann Lasse Sandaker-Nielsen overfor VG Nett.

Første kvartal
Sandaker-Nielsen bekrefter videre at Norwegians New York-billetter legges ut for salg i begynnelsen av 2012 - etter alt å dømme i løpet av første kvartal.

Dermed nyttiggjør lavprisselskapet seg av «New York-suget» som råder for tiden: Svært gunstig dollarkurs (5,60 NOK i dag) har skapt rene New York-feberen blant Ola og Kari. Nå skal alle til New York.


- Stor pågang
Reisebransjen melder om rift etter New York-reiser.
- Pågangen er merkbar. Det er lenge siden New York har vært så gunstig å reise til som nå i høst, bekrefter talsmann Frank Tindvik i reisebyrået Berg-Hansen.

- Mindre reisevirksomhet blant forretningsreisende gir bedre priser for privatreisende, legger Jason Eckhoff i restplass.no til.

SAS baner vei
Og ironisk nok har Norwegians erkekonkurrent SAS med sin direkterute Oslo-New York bidratt til å skape det New York-suget som Norwegian nå vil nyttigjøre seg av.

- New York-ruten går veldig bra. På rekordtid er den blitt en av våre beste ruter, sier SAS-talsmann Knut-Morten Johansen til avisen.

Men framfor alt er det Ola og Kari som kan glede seg:

Flybilletter fra Oslo til New York fra 2000 kroner tur/retur ER ekstremt billig - så billig at enkelte bransjefolk har spådd at Norwegian vil brekke nakken på det.

Noen få seter
Men som alltid snakker vi om såkalte «fra-priser» på noen ganske få seter. Norwegian vet å bruke prisskalaen effektivt for å tjene penger.

- Hvor mange seter som selges til 2000 kr tur/retur styres av tilbud og etterspørsel, slik prisene på flyreiser tradisjonelt sett gjør, sier Sandaker-Nielsen.

- Må handle raskt

- Og hvilke priser ser vi andre enden av prisskalaen på New York-flightene?

- Hva de dyreste billettene vil gå for, styres på samme måte av tilbud og etterspørsel. Tipset er å være raskt ute og bestille når billettene legges ut for salg, sier Sandaker-Nielsen.

- Hvordan tør dere å legge ut billig-billetter til salgs et helt år før dere begynner å fly? Dreamlineren har jo blitt forsinket flere ganger.

- Neppe flere forsinkelser

- Den første Dreamlineren er nå levert til All Nippon Airways i Japan, som setter den i kommersiell trafikk om få uker. Akkurat nå er det ingenting som tyder på at det vil bli ytterligere forsinkelser i leveransene fremover, så vi er komfortable med å starte billettsalget til neste år, sier Norwegian-talsmannen.

Dermed er det duket for enda en direkterute fra Oslo Lufthavn Gardermoen til The Big Apple - fra våren 2013. Eksakt oppstartsdato vil ikke Norwegian gå ut med ennå.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart