-->

9. september 2011

DAT tar over innenrikstrafikken på Rygge

Foto: DAT
Det danske flyselskapet, Danish Air Transport (DAT), kunngjør i dag oppstart av ny stor innenlandssatsing fra Moss lufthavn Rygge. Stavanger, Bergen og Trondheim får daglige direkteruter.
Selskapet vil starte med rute til Stavanger 2 ganger daglig fra 31.oktober, som dermed vil erstatte dagens rute som er trafikkert av det svenske selskapet City Airline.
Fra 9.januar 2012 vil DAT tilby reisende 3 daglige avganger til Bergen og 2 daglige til Trondheim. Rutetider vil foreligge i løpet av neste uke og da vil også billettene bli lagt ut for salg.

- Vi ser på vår satsing fra Moss lufthavn Rygge som svært viktig og er glade for å offentliggjøre et bredt sammensatt innenlandstilbud. Dette er vår største satsing i Norge fra en og samme flyplass så langt og vi er overbevist om at vårt produkt vil tilfredsstille reisemønstret til befolkningen og næringslivet i regionen. Vi ser med forventning fram til oppstart fra Rygge og vi forventer at markedet vil ta godt i mot rutene og rutetabellen vi vil tilby. Vi satser langsiktig fra Rygge og vil øke frekvenser fra Rygge til andre destinasjoner i Norden, dersom markedet responderer positivt og grunnlaget er der, sier adm.direktør Jesper Rungholm i Danish Air Transport.

- Vi er meget fornøyd med å kunne offentliggjøre at DAT er vår partner på innenlandssatsingen og at de kan tilby våre reisende et svært godt markedstilpasset tilbud så raskt. Vi har stor tro på at DAT har riktig flytype og et produkt som vil passe reisevanene vi har i vårt distrikt og ser fram mot et tett og varig samarbeide i årene framover, sier adm.direktør Pål F. Tandberg i Rygge sivile lufthavn AS.

Litt om DAT
DAT flyr dag allerede på 7 lufthavner i Norge:
Fra Gardermoen opererer de ruter til Florø og Stord, samt Røros og Fagernes (datterselskapet DOT)
Fra Skien flyr de til Bergen og Stavanger.
Fra Stavanger flyr DAT til Esbjerg, Billund og Skien.
Stord har en rute til Oslo.
Fra Bergen er det ruter til Skien og Florø.
Florø er dekket av ruter til Oslo og Bergen.

DAT ble grunnlagt i 1989 av Jesper og Kirsten Rungholm. Rungholmfamilien eier 60% av aksjene mens 40% eies av andre oprivate investorer. Selskapet har i dag 16 fly i hangaren med 32 - 168 seter. I dag omfatter flåten et fly av typen MD 87, et MD 83, to ATR 72-201/202, to ATR 42-500, åtte ATR 42-300/320 og to Saab 340A. samlet antall ansatte er på ca. 250 personer.
På Stavangerruten settes det inn fly med 32 seter, Bergensruten får 68 seter mens flyet til Trondheim vil gå med 48 seter.
Prisene vil avspeile det øvrige prisnivået på DATs andre ruter i Norge, og vil starte på 349 kroner og oppover, inklusive avgifter.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart