-->

22. september 2011

Gir opp flykonkurranse

Foto: Feel Air
Lavprisselskap kommer ikke på vingene likevel.
Det norske lavprisprosjektet Feel Air legges på is før det
har fått anledning til å konkurrere med billige direkteturer
fra Oslo til New York og Bangkok.

Konkurransen hadde blitt for hard selv om Feel Air i utgangspunktet ville konkurrere om passasjerene ved å tilby billetter til halv pris av konkurrentene, sier Otto Lagerhus, som var operasjonell ansvarlig for Feel Air.
Da han sammen med direktør Kai Holmberg startet planleggingen av lavprisflygingene i 2009, var det ingen andre interkontinentale konkurrenter på banen på Oslo Lufthavn, Gardermoen. Planen var å komme i gang med to store Airbus 330-200-fly med rundt 300 seter. All finansiering var på plass og er fortsatt intakt. De to flyene var også klar til å bli satt i trafikk da markedet endret seg nesten over natten.

– I fjor vinter bestemte SAS seg for å gjenoppta de daglige direkteturene mellom Oslo og New York. Samtidig kom også Thai International til Gardermoen med daglige flyginger til Bangkok. Neste år vil dette selskapet også utvide tilbudet sitt med turer til feriebyen Pattaya, fortsetter Lagerhus til Aftenbladet.


annonse


Mange konkurrenter
Utenom Thai og SAS har gså Norwegian startet planlegging av langdistanseflyginger fra Oslo til USA og Det fjerne østen fra neste år. I tillegg starter Qatar Airways i høst flyginger fra Oslo til Doha i Qatar med kjappe forbindelser derfra til 100 destinasjoner.

– Med alle disse nye rutene fra etablerte operatører ville det være et sjansespill å etablere et helt nytt langruteselskap på Gardermoen. Markedet hadde blitt for oppsplittet. Å tilby tur–retur-billetter til New York for bare 2000 kroner hadde ikke vært nok, påpeker Lagerhus. De to bak Feel Air fant det derfor best å si stopp før det var for sent. Ingen vil tape på at vi har tatt tenkepause inntil videre, hevder Otto Lagerhus.

Store planer
Selskapet skulle ha en liten organisasjon med 160 ansatte. De fleste av disse skulle være flygere og kabinansatte i de to A330-flyene. Selskapet ville også ha avganger fra Arlanda utenfor Stockholm. Rundt tre millioner norske og svenske passasjerer reiser årlig fra Gardermoen og Arlanda til New York og Bangkok. Feel Air ville vært fornøyd med å fly 11 prosent av disse. Opprinnelig var målet at selskapet skulle frakte
350.000 passasjerer det første driftsåret.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart