-->

6. september 2011

Helårsruter tar vinterferie

Ryanairruter tar vinterferie
Flere helårsruter som Ryanair opererer ved Moss lufthavn Rygge, tar alikevel en pause i vinterprogrammet.
Dette rammer trolig Madrid, Tampere, München og Valencia.Tre til fire av helårsrutene som Ryanair flyr fra Rygge, ser nå ut til å ha et opphold gjennom vinteren. De destinasjoene som trolig tar vinterpause er de spanske byene Madrid og Valencia, finske Tampere og tyske München-Memmingen. Et opphold i Madridruta betyr at Norge kun har et tilbud om direktefly til den spanske hovedstaden om sommeren.

Ryanairs Norden-sjef Elina Hakkarainen bekrefter overfor Osloairports.com at disse rutene tar en pause når vintersesongen setter inn i slutten av oktober, men at planen er å starte dem opp igjen neste sommer. Ennå er ikke neste års sommerprogram på plass, og Hakkarainen opplyser at det kan bli forandringer i planene.

Hun opplyser videre at Ryanair framover vil ha høyere fokus på sommertrafikken enn vinterrutene, det vil si flere destinasjoner med flere ukentlige avganger til hver destinasjon i sommersesongen for å dekke etterspørselen. Selskapet vil også kutte i antall fly i vintersesongen, da drivstoff koster mer.

Som en følge av at flere ruter kuttes i denne perioden, kan andre øke. Populære destinasjoner som Alicante og Malaga kan få et bedre tilbud senere i år.

Sammen med disse rutene stopper også flyvningene til typiske sommerbyer i Sør-Europa, som Kos, Beziers og Faro. I skrivende stund vil det irske lavprisselskapet fly til 21 byer i perioden oktober til mars neste år, det er medregnet de nye rutene til Frankfurt, Manchester og Poznan, som starter i oktober/ november. Oversikten over rutetilbudet på Rygge finner du her.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart