-->

7. september 2011

Wizz Air lanserer Vilnius

Foto: Sandefjord lufthavn AS
I slutten av mai neste år letter det første Vilniusflyet fra Torp til Litauens hovedstad Vilnius. Dette er den niende direkteruta Wizz Air starter fra Sandefjord lufthavn.

Byen har også et levende uteliv, med et spennende og bra utvalg av nattklubber. Maten er meget god, og restauranter og kafeer er anerkjent for sin gode service. Det er en velkommen følelse innbyggerne gir deg, og det er lov å gi igjen gjennom å oppføre seg med respekt, selv om prisene på alkohol, og det meste annet, ligger under det den jevne nordmann har godt av.

Les mer om Vilnius her

27. mai neste år letter det første Vilniusflyet fra Torp, og skal etter planen operere to ganger pr. uke, på onsdager og søndager.

Den nye ruta er første direkterute til Litauen fra Torp, og med denne satsingen er de baltiske hovedstedene dekke opp med enda et direkte flytilbud i fra osloregionen. Det er nå minst to aktører som flyr til henholdsvis Tallinn, Riga og Vilnius.

- Vi har et godt samarbeid med Wizz Air og det er flott at de stadig øker sitt rutenett fra Torp. Vilnius er interessant både for forretnings- og feriereisende. Byen var Europeisk kulturhovedstad i 2009 og Vilnius sentrum ble tatt opp på UNESCOs Verdensarvsliste i 1994 på grunn av byens imponerende sammensetning av gotiske, renessanse, barokk- og klassisistiske bygninger. I tillegg har byen et ry på seg for å være veldig gjestfri. Det sier Tine Kleive-Mathisen, markedssjefen på Sandefjord Lufthavn Torp, til Osloairports.com.

Her er høsten og vinterens nye flyruter fra Oslo

- Wizz Air har bygget seg opp til å bli en betydelig aktør på Torp, som frakter flere hundretusen passasjerer årlig. Dette er selskapets niende rute. Fra før av opererer de ruter til Krakow, Warszawa, Gdansk, Poznan og Wroclaw i Polen, samt til Riga, Praha og Kiev. Selskapet er i stadig vekst og vi ser ikke bort fra at det kan komme flere ruter fra Torp neste år, sier Kleive-Mathisen videre.

Hver onsdag og søndag letter flyet fra Torp klokken 18:35, og er framme i Vilnius 21:30. Returen fra Litauen går 12:55 og Wizz Air lander på Torp 13:50. Alle tider er lokale. Dette er rutetilbudet fra Torp.

Wizz-fakta
Wizz Air er sentral- og øst Europas største lavpris/ lavkostselskap. Wizz Air opererer en ung flyflåte med Airbus A320 fly fra 15 baser i 8 land (Polen, Ungarn, Bulgaria, Romania, Ukraina, Tsjekkia, Serbia and Litauen). Wizz Air fraktet 10,6 million passasjerer de siste 12 måneder.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart