-->

11. oktober 2011

SAS er snart klar med mobilbruk ombord

Illustrasjonsfoto
Om få måneder vil reisende med SAS kunne benytte sine mobiler, smartphones og BlackBerry-enheter til å sende smser og gå online med telefonen om bord i selskpets fly. Innen juli 2012 skal 10 kortdistansefly være utstyrt med teknologi fra Panasonic.

SAS og Panasonic inngikk tidligere i år en avtale om å installere teknologi som gjør det mulig å bruke mobiltelefon, og få tilgang til internett ombord i SAS-flyene.
annonse


Det er Panasonics eXConnect og eXPhone produkter, som blir installert i de første SAS-flyene allerede innen årets utgang. Innen juli 2012 forventes det at 10 kortdistansefly er fullt utstyrt med den nye teknologien.

Panasonic eXConnect system gir adgang til en toveis bredbåndsforbindelse i flyet. Systemet understøtter en bred vifte av applikasjoner til passasjerene og til besetningsmedlemmene, og SAS vil benytte systemet til å tilby bredbånd-internett via WIFI til de reisende. Det blir mulig å sende og motta smser, og via gprs få tilgang til emailer og internett via telefonen. Selskapet har valgt bort muligheten for å ringe ut eller ta i mot samtaler ombord.

Skandinavisk konkurranse
Det er ikke første gang, at SAS tibyr internett ombord på selskapets fly. Allerede i 2004 inngikk SAS en avtale med Boeing om å bruke deres tjeneste "Connexion by Boeing" og fikk internetttilgang innstallert på en rekke av sine fly, før Boeings valgte å avslutte dette prosjektet ved utgangen av 2006.

SAS var således "first mover" i Skandinavia med trådløse internettprodukter i lufta. Men Norwegian har tatt over ledelsen, og vil være det første selskapet som har WIFI ombord i alle sine fly.
Det konkurrerende lavprisflyselskapet tilbyr allerede WIFI internett-forbindelse på en rekke av selskapets nyeste Boeing 737-800 fly. I alt 21 Norwegianfly forventes å være utstyrt med WIFI-internett innen utgangen av 2011 og den resterende del av flyflåten utstyres i løpet av 2012.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart