-->

11. november 2011

Forretningsreisende er skeptiske til lavprisselskaper

Ikke for de forretningsreisende
I en fersk undersøkelse blant forretningsreisende sier halvparten av de spurte at de ikke vil reise med Ryanair eller Norwegian på lavprisruter til USA og Asia.Dette framgår i en nordisk undersøkelse som er gjennomført av analyseselskapet Resegeometri blant 3000 forretningskunder som reiser til Asia og Nord-Amerika.

Basert på deres erfaring med lavprisselskaper blir de spurt om sannsynligheten for at de vil bruke et slikt selskap på langdistanser når eller hvis et slikt tilbud kommer. Halvparten av de spurte sier klart nei, 38 prosent at det er ganske sannsynlig at de vil benytte lavprisfly og bare 12 prosent at det er svært sannsynlig.– De forretningsreisende er utvilsomt delt i to leire på dette området. Spørsmålet er så om lavprisselskapenes kalkyler holder for bare halvparten av markedspotensialet. Kun lav pris holder altså ikke for å flørte med forretningsreisemarkedet på reisemål til Asia og Nord-Amerika, sier viseadministrerende direktør Jan Borg i Resegeometri Nordic, til TravelNews.

– Et annet relevant spørsmål blir da om lavprisselskapene kan tenke seg å tilpasse sitt nåværende produkt til de forretningsreisendes behov, og hvordan dette i så fall vil påvirke prisen, legger han til.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart