-->

15. november 2011

Norwegian utvider på Torp

Foto: Peter Andrasovszky/ Norwegian
Mandag fortalte lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld at Sandefjord Lufthavn Torp var nær en avtale om flere ruter med et selskap, uten å røpe hvilket.
Nå er det klart at selskapet er Norwegian. Et selskap som allerede opererer ruter til Malaga og Alicante fra Sandefjord. Avtalen ble undertegnet tirsdag formiddag klokken 10.45.
- Dette er en milepæl for Sandefjord Lufthavn, og starten på en offensiv satsing. For meg er dette en veldig god nyhet

Onsdag er det innkalt til pressekonferanse på Torp. Der vil administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian presentere konkret hvilke planer selskapet har for Torp i framtiden.


- Er det snakk om én eller flere ruter?
- Norwegian kommer ikke til Sandefjord for å fortelle om ei rute, sier Fjeld
Sandefjord Lufthavn Torp er allerede i gang med å utvide terminalen for 22 millioner kroner. Samtidig ligger planene klare for en ytterligere investering på rundt 100 millioner kroner i terminalen. Da vil Torp om noen år kunne ha en kapasitet på 2,5 millioner passasjerer.

Perfekt for regionen
Lufthavnledelsen har i to-tre år jobbet med å få på plass en slik avtale. At det skjer med Norwegian betegner Fjeld som perfekt, både for Sandefjord lufthavn og for regionen.
- Denne avtalen fyller ut det vi har i dag, og Norwegian har høy anseelse i regionen. Nå vi vil vi sen en fin vekst basert på fem-seks selskaper, og ikke én dominerende aktør som vi begynte å få for noen år siden.
Flere ruter og passasjerer vil trolig også øke behovet for flere ansatte ved lufthavnen, men Fjeld har ikke nå oversikt over hva det vil bli behov for i framtiden.

- Nå vil vi se på responsen. Om den er så god som Norwegian og vi håper, må vi se på en ytterligere utvidelse av terminalen, sier Alf-Reidar Fjeld til Sandefjords Blad.

Norwegian mot nye høyder
Aftenposten skriver tirsdag at Norwegian vokser med rekordfart. I følge en dansk ekspert som avisen har snakket med, vil selskapet trolig ha parkert SAS innen det har gått tre år. Selskapet har i 2011 økt antall passasjerer med nesten to millioner fra i fjor. Årsaken til at Norwegian har kunnet vokse så hurtig mener han langt på vei ligger i det faktum at selskapet har hatt en tydelig strategi om hurtig vekst samtidig som man har hatt et skadeskutt SAS som konkurrent.
Ole Kirchert Christensen i det danske konsulentselskapet Travelbroker, sier til Aftenposten at han mener årsaken til at Norwegian har kunnet vokse så hurtig, langt på vei ligger i det faktum at selskapet har hatt en tydelig strategi om hurtig vekst samtidig som man har hatt et skadeskutt SAS som konkurrent.

KLM utvider også
Også flyselskapet KLM som i dag flyr fra Sandefjord til Amsterdam, kunngjør tirsdag at de øker kapasiteten fra Torp. Det gjør de gjennom å etablere en tredje daglig flyving til det nederlandske knutepunktet Schipol i Amsterdam. Ruten skal etter planen være i drift fra 2012.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart