-->

10. desember 2011

Passasjerrekord på Gardermoen

Foto: Espen Solli/ OSL AS
Allerede tidlig i desember er det klart: 2011 blir tidenes passasjerår for Gardermoen. I Europa avtar verksten i flytrafikken, ifølge Airports Council International.
I Norge vokser den. Så langt i år har over 41 millioner pasasjerer reist til og fra Avinors lufthavner. Det er ny rekord – med en måned igjen av året.

Vil passere 21 millioner
Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn Gardermoen, har nå passert 20 millioner passasjerer, ny rekord det også. I november hadde Norges suverent største og viktigste lufthavn en vekst på 8,4 prosent.

– I 2010 endte vi i overkant av 19 millioner passasjerer. Det tallet er allerede slått i år, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen (OSL).


Han trekker fram flere direkteruter, mange destinasjoner og et bredt og konkurransedyktig flytilbud som de sentrale årsakene til at den kraftige veksten fortsetter.
Gardermoen er Nordens nest størst flyplass, og Kobro blir ikke overrasket om Gardermoen om noen år har fratatt Kastrup og København den plassen.

– Nå er vi spente på tallene derfra, men de kommer ikke før 15. desember, forteller Kobro.

Trenger pengene
I 2010 var det totale passasjertallet på litt over 40 millioner i Norge

– I 2011 vil vi nærme oss 45 millioner passasjerer. Det er et gledelig resultat. Inntektene som denne veksten genererer er avgjørende for de investeringer vi skal gjennomføre ved mange av våre lufthavner, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor til Romerikes Blad.

Totalt reiste 3.726.621 passasjerer til eller fra en av Avinors lufthavner i november. Det er 9,2 prosent flere enn samme måned i fjor. Veksten i utlandstrafikken var 9,8 prosent, mens innlandsveksten var på 8,7 prosent. I november var veksten i antall flybevegelser på 5,4 prosent, og totalt sett har veksten i år vært på 4,7 prosent.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart