-->

13. januar 2012

Flybilletter: Snart inne i årets billigste uke

Prisene på flybilletter fastsettes naturligvis ut fra den generelle og sesongmessige etterspørselen. Det er tradisjonelt uke 6 som er den billigste reiseuken i året i Norge.
Billettprisene i kommende uke 6 viser da også nettopp dette; de er nede på det absolutt laveste nivået siden samme avreiseuke i fjor. Dette fremgår av den siste prissjekken til Norsk Flyprisindeks.

For den som ikke bekymrer seg om værforhold eller som kun vil sysle innendørs på reisemålet, vil uke 6 være det perfekte tidspunktet å reise på. I Norge er dette nemlig en av de aller billigste reiseukene i året, viser Norsk Flyprisindeks som utgis av reisesøkemotoren Travelmarket.no. I Danmark er det derimot uke 4 som er den rimeligste, så etterspørselen fordeler seg altså ikke på samme måte i de to nabolandene.


annonse


I uke 6, som strekker seg fra 6. til 12. februar i år, ligger gjennomsnittet for de billigste tur-retur-billettene med fly fra Oslo til 10 europeiske storbyer på 452 kroner. Det er nøyaktig 1 krone mindre enn i samme uke i 2011, og vi skal helt tilbake til 2010 for å finne en annå lavere gjennomsnittspris.

Av de 10 europeiske destinasjonene i prisindeksen har prisen gått markant opp til tre av dem, falt betydelig til tre andre, og holdt seg på et stabilt nivå i fire tilfeller.

Den største prisøkningen gjelder fly til Barcelona-Girona, hvor prisen har økt med 107% fra 192 kroner til 397 kroner. Prisene har også blitt høyere til Amsterdam (+20%) og Wien (+16%), mens de har falt til Praha (-33%), Stockholm (-19%) og København (-7%). De mer prisstabile destinasjonene er de fire klassiske storbyene Berlin, London, Paris og Roma.

De billigste billettene i prisindeksen denne gang tilbys av Ryanair fra Rygge til Berlin, London og Paris. Der kan man i uke 6 få en tur-retur-billett til 110 kroner før tillegg for bagasje, innsjekking og administrasjonsgebyr.

Norsk Flyprisindeks viser hver fjerde uke prisutviklingen til 10 europeiske destinasjoner: Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart