-->

11. januar 2012

Norwegian går så det suser fra Torp

Godt billettsalg fra Torp (Norwegian)
Billettsalget for Norwegians tre nye innenlandsruter fra Torp selger nå bedre enn de samme rutene fra Gardermoen. Det kan det bli nye ruter av. Det sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.
– Mottakelsen har vært veldig bra. Salget gikk forrykende de første ukene.
Overgår Gardermoen
16. november i fjor lanserte Norwegian åtte nye ruter fra Torp, hvorav tre innenlands. Disse går til Bergen, Trondheim og Evenes i Nordland.

– Salget fra Torp til disse destinasjonene går så langt bedre enn tilsvarende ruter fra Gardermoen, hvor salget har holdt seg ganske så stabilt. På bakgrunn av responsen er dette åpenbart ruter markedet har ventet på, sier Sandaker-Nielsen.


De konkrete salgstallene går ikke Norwegian ut med. Ifølge Sandaker-Nielsen har billettsalget til nå gått særlig bra rundt helger. Dette tyder på at det er mange privatpersoner som bestiller turer. Norwegian forventer at forretningsreisende også vil komme på banen når det nærmer seg de første flygingene i mars.

– Av erfaring vet vi at forretningssegmentet kommer tettere på avreise, sier han.

Kanskje nye ruter
– Vi vil se på mulighetene for å utvide ytterligere på Torp, sier Sandaker-Nielsen. Nye ruter vil i så fall ikke komme før tidligst i vinterprogrammet 2012, som setter inn rundt november.

– Vår filosofi er at hvis responsen er god, ser vi alltid på muligheten for å utvide. Norwegian er et selskap som er opptatt av å drive lønnsomt. Da er vi avhengige av å selge billetter, ellers er faren for at ruta ryker ganske stor.

Mest populære
Da Norwegian lanserte de nye rutene i november, hadde de kun to ruter fra Torp. Disse gikk til Malaga og Alicante. Så fikk utenlandsdestinasjonene selskap av ruter til Berlin, Palma, Antalya, Las Palmas, og Nice.

– Vi er godt fornøyde. Antalya i Tyrkia går best av nykommerne og Palma har enkelte avganger som nesten er fulle allerede, sier Sandaker-Nielsen avslutningsvis, til Tønsberg Blad.

Norwegian skal åpne ny base i Malaga og eventuelt spansk besetning som blir ansatt der, vil fly rutene til Torp.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart