-->

20. februar 2012

DOT fortsetter å fly Rørosruta

DOT fortsetter Rørosruta (osloairports.com)
Samferdeselsdepartementet har i dag kunngjort at UAB DOT LT som flyr ruten mellom Oslo og Røros, har fått forlenget avtalen med departementet ut oktober i år. Dette skjer i påvente av en ny konsesjonsbehandling av dette rutetilbudet. 

Denne nyheten overbrakte samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) i dag personlig under sitt besøk på Røros.

- Vi har inngått en tilleggskontrakt med DOT fra 1. april til og med 31. oktober, fortalte samferdselsministeren under et møte med lokale politikere, lokalt nærings- og reiseliv og nasjonale samferdselsaktører.annonse


- Et godt og forutsigbart flytilbud er viktig både for Røros og for utviklingen av hele fjellregionen. Nå sikrer vi en videreføring av flytilbudet på Røros inntil en ordinær anbudskonkurranse er gjennomført, sa ministeren.

- Vi håper at vi har fått endelig ruteflygingsselskap på plass innen 31. oktober. Men går ikke det i orden, har vi mulighet for å forlenge tilleggskontrakten med en måned av gangen, fortalte hun videre. Tilleggskontrakten inkluderer også en ekstra avgang hver søndag.
Etter 1. april går søndagsflyene klokken 12:00 og 16:40 fra Røros, mens avgangene fra Oslo er satt til 13:20 og 18:00. Det er allerede mulig å booke billetter for flyturer etter 1. april.

I forbindelse med tildeling av kontrakter på regionale ruteflyginger i Norge, ble det foretatt en revurdering av transportstandarden på flyruten mellom Røros og Oslo. Anbudskonkurransen på dette ruteområdet ble avlyst, og et nytt anbud med et krav om større fly vil lyses ut så fort som mulig. (minst 30 seters fly).

Fornøyd sjef
Også administrerende direktør i DOT/ DAT, Jesper Rungholm, er svært fornøyd med avtalen.
- Vi er meget tilfredse med at Samferdselsdepartementet i dag offentliggjorde, at DOT LT skal få fortsette med flyvningene til og fra Røros. Videre sier han;
- Det er meget positivt for hele regionen, at flyforbindelsen prioriteres høyt. Vi ser ofte, hvor stor betydning en god flyforbindelse har for utviklingen av lokalområdene, og for forretningslivet der.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart