-->

21. februar 2012

På etterskudd med fly-apper

KLM sin app
Flere av de store internasjonale flyselskapene har kunnet tilby app-er til sine passasjerer i lang tid. Nå vil Norwegian og SAS kaste seg på bølgen - flere år på etterskudd.
- Vi er i full gang med å utvikle en app og ønsker å kunne tilby dette til våre passasjerer så snart som mulig. Når det blir er litt for tidlig å si, men det blir på denne siden av sommerferien, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.annonse


Sjekker inn
British Airways har hatt det siden juli 2008, KLM har tilbudt sine passasjerer ulike app-er i nærmere tre år og Continental har ved hjelp av smarttelefonen gjort tilværerelsen lettere for sine passasjerer. Det amerikanske flyselskapet har vært på vingene med egen app i et par år allerede. Med flyselskapenes app-er kan passasjerene blant annet sjekke inn og velge sete via smarttelefonen, bestille flybilletter og undersøke eventuelle forsinkelser.

Norwegian holder kortene tett til brystet og vil ikke fortelle alt for mange detaljer om hvordan den kommende app-en vil se ut, og hvilke funksjoner den vil ha.

- Det er naturlig å tenke seg at det er snakk om mulighet for å endre billetter, samt finne ut av hva slags type tjenester som finnes på flyplassen du reiser til eller fra, sier Sandaker-Nielsen, til Aftenposten.

Hos SAS er det også klare planer om å lansere en app, men selskapet vil ikke røpe når dette blir.

- Vi har vært i en prosess med å utvikle en app for SAS, og den var klar for lansering for en god tid tilbake, men ambisjonsnivået endret seg underveis, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Nøyaktig hvilke planer SAS har for app-en er foreløpig uklart.

Vokser i rekordfart
British Airways, som flyr direkte mellom Oslo og London Heathrow, har siden 2008 hatt en app tilgjengelig for sine passasjerer. Selskapet er klare på at dette har vært et viktig ledd i å gjøre reisen smidigere for passasjerene.

Med app-en til BA kan passasjerer sjekke inn både seg selv og medreisende, sjekke om flyet er i rute og motta et boardingkort som skannes ved ombordstigning. Ifølge BA er det muligheten for å sjekke inn via app-en som er den mest brukte funksjonaliteten.

- Mobilitet og tilgjengelighet er nøkkelen til en enklere hverdag for kundene våre. I tillegg vokser smarttelefon-markedet i rekordfart. Snart blir det en selvfølge med innsjekk via mobiltelefonen for en enda større del av flyselskapets kunder. Det ser vi frem til, sier Nord-Europa-sjef for British Airways, Peter Rasmussen.

App-en er tilgjengelig for brukere av iPhone, Blackberry, Android og Windows Phone.

Air Baltic, Air Berlin, Widerøe, Lufthansa, Singapore Airlines, Austrian Airlines, Swiss, Delta og Thai Airways er blant de andre flyselskapene som har lansert egne app-er for passasjerene sine.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart