-->

18. februar 2012

Sjekker inn på Avinor-automater

Foto: Avinor
Nye innsjekkingsautomater fra Avinor vil gi bedre gjennomstrømming av passasjerer ved landets største lufthavner.
De nye innsjekkingsautomatene vil kunne erstatte mange av flyselskapenes egne automater, og således åpne for bedre gjennomstrømming og forenkle innsjekkingsprosessen for passasjerene.

-Dette handler om at Avinor ønsker å se passasjerenes behov i et mer helhetlig perspektiv og styrke kundeorienteringen, sier konserndirektør for store lufthavner i Avinor, Anders Kirsebom, til Osloairports.com.


I disse dager pågår det pilotprosjekter ved de største Avinor-lufthavnene i Norge. Oslo Lufthavn Gardermoen var først ut og startet sitt pilotprosjekt i mai i fjor. Nå har også Stavanger lufthavn, Sola, Bergen lufthavn, Flesland, og Trondheim lufthavn, Værnes, installert de nye innsjekkingsautomatene. I tillegg er det satt opp automater både i flytogterminalen på Oslo Sentralstasjon, i heliportene på Sola og Flesland og hos flyplasshotellene på Sola, Flesland og Værnes.

Flere flyselskap
På automatene som er plassert ut på Oslo Lufthavn Gardermoen - og på flytogterminalen, kan du i dag sjekke inn hos 9 flyselskap. På de andre automatene kan du sjekke inn hos Norwegian og KLM.

-Men målsettingen er at flere flyselskap skal vurdere det hensiktsmessig å erstatte sine egne automater med fellesautomater, sier prosjektleder Terje Orskaug.

I pilotperioden, som i utgangspunktet er satt til tre år, betaler ikke flyselskapene leie for bruk av automatene.

-Men etter hvert legges det opp til at dette skal være en betalingstjeneste som dekker inn investeringskostnadene. Samtidig må det understrekes at automatene ikke er noe Avinor skal tjene penger på. Derimot ser vi at vi får en gevinst ved å frigjøre areal og forbedre gjennomstrømmingen av passasjerer, sier Orskaug.

Høye brukertall
Ved Oslo Lufthavn Gardermoen har de nye automatene 60 000 brukere i måneden, og i januar hadde Stavanger lufthavn, Sola 19 000 brukere.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart