-->

24. mars 2012

Kritiserer Ryanairs nødutganggebyr

Illustrasjonsfoto
Luftfartsmyndighetene i lavprisselskapets hjemland er bekymret fordi ingen vil betale for å sitte ved nødutgangen.

Ifølge Ryanairs reisevilkår koster det 10 britiske pund, eller 91 norske kroner, å reservere et sete ved nødutgangen ombord på den irske lavprisgiganten flyvninger.
Selskapet holder billettprisene på et minimumsnivå ved å overhodet ikke tilby noen som helst frynsegoder før, under eller etter flyvningen om ikke passasjerene betaler særskilt for dette.


annonse


Men nå har Luftfartstilsynet i Irland uttrykt bekymring for at man ikke lar noen sette seg på de romslige setene ved flyets nødutganger om man ikke blar opp ekstra. Ifølge tv2.no har dette på en god del flyvninger ført til at disse setene står tomme.

Det forventes likevel at passasjerer på radene foran og bak nødutgangsetene skal kunne åpne disse dørene i en nødsituasjon. Irish Aviation Authority mener likevel det er grunn til å undersøke det faktum at ingen får sitte rett ved nødutgangen uten å ha betalt.

Flyverforeningen British Airline Pilots’ Association (BALPA) har også sluttet seg til kritikken, mens det britiske Luftsfartstilsynet sier at Ryanairs policy definitivt ligger i en gråsone som de ber flygiganten revurdere.

– Vi mener at dette ikke er et problem siden alle passasjerer ombord får de samme instruksjonene om hvordan de skal forholde seg i en nødsituasjon. Vi har en fortløpende dialog om dette med IAA, sier Ryanairs kommunikasjonssjef Stephen McNamara.

Selv om det nå er stort sett alle flyselskap som krever betalt for setereservasjoner, er det ifølge IAA bare Ryanair som ikke tillater kabinpersonalet ombord å flytte passasjerer til nødutgangseter om disse står tomme.

Ryanairs gebyroversikt

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart