-->

19. mai 2012

DAT åpner Rygge - København

Ny rute Rygge - København (DAT)
Danish Air Transport (DAT) er nå klare med sin nye rute mellom Rygge og København. Dette blir en ren weekendrute med avgang fra Moss fredag kveld, og retur søndag kveld. Fredag 6. juli letter etter planen første fly til Kongens By.


Fra 6. juli er DAT klar med en etterlengtet rute fra Rygge til København. Selskapet starter forsiktig opp med kun en weekendrute på strekningen, hvor flyet letter fredag kveld fra Østfold, med retur fra Kongens By søndag kveld. annonse


Ikke en "bussinessrute"
I oktober i fjor ble det kjent at flyselskapet var i gang med planleggingen av en Københavnrute, dengang uttalte DATs kommunikasjonssjef Dennis Rybasch følgende:
- Næringsdrivende som måtte ha forretninger i København, vil nok også for fremtiden måtte stole på Gardermoen. Tidspunktene en mulig Københavnrute vil fly på, kommer nemlig ikke til å bli tilpasset næringslivets behov. Flyene fra Rygge vil trolig få avganger langt utpå dagen. DAT legger heller ikke opp til gjennomgående billetter for korresponderende flyvninger med flyselskaper som skal ut fra København.

DAT vurderer å kutte Rygge - Trondheim

At den nye satsingen ikke er myntet på forretningsreisende vitner tidtabellen om.
Fredag letter Københavnflyet fra Moss lufthavn klokken 19:35, med ankomst København 20:45
Søndag kveld 20:45 er det take-off fra Kastrup med ankomst Rygge 21:55

Den nye ruten gir deg altså rundt 48 timer til disposisjon i Kongens By.

Les mer i Københavnguiden

En rask prisundersøkelse på selskapets nettsider viser at en økonomibillett kommer på kr. 2190,- tur-retur for en voksen, det tilbys også student- og seniorbilletter på strekningen.

Redaksjonen har også sjekket hva det koster å fly med SAS og Norwegian fra Gardermoen til København den samme helgen DAT starter sin rute - altså 6. - 8. juli.
En tur foretatt med SAS, på omtrent samme klokkeslett, vil koste 2273,- tur-retur for en voksen med økonomibilletter.
Hos Norwegian må du ut med kr. 1652,- før obligatoriske gebyrer, for en tur-returreise med økonomibilletter, avgang på omtrent samme klokkeslett som DAT sine avganger.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart