-->

23. juni 2012

Apper til flyturen

Flightboard er som å ha
flyplassens infotavle i lomma.
Det begynner å bli en kjent sak at det finnes apper for det meste du kan tenke deg av formål, og nå som sommeren er her og ferien nærmer seg for mange, kan det være nyttig med noen tips til apper for sommersesongens flyturer.


Flyreiser kan være strabasiøse med mye venting og uforutsette forsinkelser. Her er syv apper som kan gjøre turen litt lettere å planlegge og gjennomføre.

annonse


Flytoget (iPhone, Android): Flytoget for iPhone og Android er en mobil reiseplanlegger for den enkleste og mest effektive veien å komme seg til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen.Brukerne kan planlegge sine reiser, finne stasjoner og få informasjon om flytogets avganger i sanntid.

Oslo lufthavn (iPhone, Android): Skal du fly fra Gardermoen i sommer? Da er Oslo Lufthavns app kjekk å ha. I tillegg til oversikt over alle avganger og landinger med info om forsinkelser, får du også oppdatert info om tog og buss til og fra flyplassen, og restauranter og shopping i de ulike hallene. Den har også detaljerte kart. Det beste er at du kan legge til akkurat din flyvning i MyFlight-listen og holdes oppdatert på endringer som skjer, og hovedskjermen viser alltid info om eventuell ventetid i sikkerhetskontrollen. Værnes, Sola og Flesland har tilsvarende apper som tilbyr mye av det samme og de er alle gratis.

Sandefjord lufthavn i lommerformat
Sandefjord lufthavn Torp (iPhone, Android): Sandefjord lufthavn Torp var først ute i Norge da flyplassen lanserte sin Applikasjon for Androidtelefoner i mai 2011. Torp-applikasjonen er på engelsk og inneholder:
Avgang og ankomst - Se alle avganger og ankomster i dag
Rutekart - Viser alle direkteruter og charterdestinasjoner fra Torp
www.torp.no - Sandefjord Lufthavn Torp sin web-side
Parkeringskart - Oversikt over parkering og priser


FlightBoard - redaksjonens favoritt: (iPhone/iPad 28 kr, Android 24 kr): Hva med å ha flyplassenes informasjonstavler med deg i lomma til en hver tid? Denne appen gir deg tilgang til flightinformasjon fra over 4000 flyplasser verden over og informasjonen oppdateres hvert femte minutt. Slik finner du enkelt ut om flyet ditt er i rute eller innstilt på grunn av storm, og du finner selvfølgelig også ut hvilken gate du skal gå til.

Kvotekalkulatoren
Kvotekalkulatoren (iPhone 14 kr, Android 7 kr): Du er på vei hjem fra utlandet og skal innom tax-free-sjappa på Gardermoen, men hvordan var det med disse kvotene igjen? Kvotekalkulatorene hjelper deg å finne ut hvilke kombinasjoner av alkohol og tobakk som er lov å ta med inn i landet.
Plane Finder (iPhone, Android): Litt over middels interressert? Bruk Plane Finder til å spore flyene på et kart i sanntid fra din mobile enhet. En personlig virtuell radar i lommen sporer flyreiser over hele verden. Inkluderer fotografier, fly og statistikk, varsler via push-varsling, filtre og mye mer.

Norwegian - SkyCall (iPhone, Android): Ring fra et av Norwegians fly med wifi-tilgang. Billige samtaler når du reiser i utlandet. Ring gratis til andre som bruker SkyCall. Kontaktlisten din i telefonen vises automatisk m.m.


Osloairports.com
- ikke glem å ta med deg Osloairports.com på mobilen i sommer. Les vår mobiltilpassede side ved å skrive inn denne adressen i nettleseren: http://www.osloairports.com/?m=1
Eller scann qr-koden med mobilen og gå online med en gang.


Vet du om andre flyrelaterte apper? Send oss et tips, klikk på epostikonet øverst til høyre og send oss noen ord :-)

Kilder: iPhone, Googleplay, abcnyheter.no, osloairports.com

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart