-->

24. juni 2012

Wizz Air åpner Torp - Lublin

WizzAir starter ny rute fra Torp til Lublin
Reisende fra Sandefjord lufthavn Torp kan glede seg over en ny Polenrute neste vinter. Da åpner WizzAir en ny rute fra Vestfold til Lublin, en by i den sør-østre delen av Polen.Lublin er en viktig universitetsby i det sør-østre Polen, omkring 150 km sørøst for Warszawa. Den er hovedstad i Lublin fylke og er den største polske by øst for elven Wisła.

annonse

Gamlebyen og torget er den store møteplassen på våren og sommeren, samt gågaten som bader seg i solskinn hver sjanse den har. Byen kan by på store og flotte parker og innsjøen som ligger 8 små kilometer utenfor sentrum er den perfekte grillplassen og gir en skikkelig smak på sommer så tidlig som i april. Her er det alt fra barnefamilier til ungdomsgjenger som reiser for å få seg en pause fra bylivet. Ut til innsjøen går det en ikke-trafikkert gangvei som er midt i blinken for en herlig utflukt i solskinnet eller i kveldsbrisen.

Lublin har vært hovedstad i Polen i to ulike perioder og har en lang historie som handelsby og møtepunkt mellom de Europeiske landene fra så tidlig som på 1600-tallet. Dette gjør Lublin til en kjent by i Polen og i resten av Sentral-Europa. Byen var et stort samlingspunkt for jøder fra hele verden helt opp til 2.verdenskrig. Gamlebyen i Lublin minnes og bærer sitt eget preg av dette med ruiner fra en stor synagoge som var et samlepunkt for ikke mer enn 75 år siden. Konsentrasjonsleiren utenfor byen, Majdanek, gjenspeiler også Lublins viktige plass i historien.Vis større kart

WizzAir er med på å åpne Lublin Lufthavn for kommersiell drift, når de fra høsten åpner en ny rute til London Luton, og litt senere åpner Osloruta. Flyplassen er inne i sin siste utbyggingsfase nå og skal åpne for trafikk i oktober i år. På området der flyplassen ligger har det vært variert luftfartsaktivitet siden rundt 1930, men det er først nå byen får en moderne flyplass med alt som trengs for kommersiell drift.

Den nye flyplassen er lokalisert ca 10 km fra Lublin sentrum, når flyplassen åpner vil det bli togforbindelse fra  terminalen og inn til sentrum av byen.

Rutetidene:
Lublinruta åpner tirsdag 18. desember i år, og det blir to ukentlige avganger, hver tirsdag og lørdag.
Begge dagene vil flyet gå klokken 14:25 fra Torp og lande i Lublin 16:40. Returen går klokken 17:10 og flyet ankommer Sandefjord 19:25

Slik skal flyplassen se ut nå den står ferdig (illustrasjonsfoto: Lublin lufthavn)
Oppdatert 23.07.12 kl. 17:45

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart