-->

9. juni 2012

Ingen ny flyplasstreik

Ingen streik blant flymekanikerne (Widerøe)
Det blir ingen ny streik som rammer norske flyplasser i dag. Det er klart etter at det ble enighet i meklingen for både flymekanikerne og de bakkeansatte i natt.

LO Stat og Avinor ble enige om en avtale for de bakkeansatte ved 05.30-tiden. Hadde ikke meklingen for de 180 medlemme ført fram, ville det ha rammet flyplassene ved at brannmannskaper, bakkemannskaper og andre flyplassansatte hadde blitt tatt ut i streik over hele landet. Nå er er altså en ny flyplasstreik avverget.

annonse


Nestleder i LO Stat, Eivind Gran, sier til NRK Dagsnytt at de er fornøyd med avtalen. – Vi har kommet fram til en fullverdig avtalerevisjon for Avinor og Oslo Lufthavn på Gardermoen, sier Gran.

– Avtalen inneholder veldig mange forskjellige elementer som har vært viktige for oss og våre medlemmer å få gjort noe med når det gjelder arbeidstid og ytelser, sier Gran.

Berørt av vekterkonflikten
Han innrømmer at meklingen har vært litt preget av at det har vært konflikt som har berørt norske lufthavner, og sier at det gjelder for begge parter. Ifølge Gran har dette gitt framdrift i meklingen for å komme til en løsning uten å komme opp i enda en konflikt som berører reisende.

Også flyteknikerne
Tidligere i natt førte meklingen for flyteknikerne fram. Leder i Norsk Flyteknikerorganisasjon, Roger Handeland, sier de ikke er spesielt fornøyd med avtalen, men at de valgte å godta meklerens skisse etter en vurdering av passasjerenes og flyselskapenes vanskelige situasjon.

Avganger og ankomster på Gardermoen

Hensyn til passasjerer og selskaper
– Små detaler i en meklingsskisse gjorde at vi valgte og akkseptere skissen fremfor å gå til streik og lamme flytrafikken i Norge enda en gang, sier Handeland.

Hvis ikke meglingen for nærmere 500 flymekanikere organisert i den frittstående Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO), hadde lykkes, ville NFO tatt ut nesten alle flyteknikerne som arbeider i selskapene SAS, Widerøe og Norwegian ved seks av landets største flyplasser.

Krevende forhandlinger
Nils Dalseide, som ledet meklingen for LO Stat, beskrev i går kveld stemingen i meklingen som god, og sa at samarbeidsklimaet var godt. Forhandlingene handlet hovedsaklig seg om lønn, arbeidsvilkår og arbeidstid.

Avinor var klare til å stenge en rekke flyplasser på morgenen i dag hvis det ikke var blitt enighet for de bakkeansatte.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart