-->

5. juli 2012

SAS: Oslo kan få Houstonrute

Fra Oslo til Houston ? (SAS)
SAS lanserer ny rute til USA og planlegger samtidig en ny direkterute fra Norge til Houston.
Houstonruta ligger foreløpig på tegnebrettet hos SAS, om en slik rute skal gå fra Oslo eller Stavanger, er ikke klart. Det får markedet avgjøre.

SAS og Norwegian har innledet et kappløp over Atlanteren. I dag offentliggjør SAS nye satsinger. Norwegian opplyser at deres langruter vil komme i salg allerede i høst og at selskapet satser på flere USA-ruter i tillegg til New York.

annonse


SAS´ nye direktør for salg og markedsføring, nordmannen Eivind Roald, gjør det klart at selskapet er klart til å krige mot Norwegian når Bjørn Kjos kommer i gang med sine bebudede langdistanseruter neste år. De konkrete SAS-planene ser slik ut:

Fra 8. april åpner en ny rute, seks ganger i uken, til San Francisco. Ruten går fra København med forbindelse til Oslo og Stockholm.

Fra 1. april øker selskapet til to daglige avganger mellom København og New York.

Ny rute fra Norge til Houston er på tegnebrettet. Den vil enten gå fra Oslo eller Stavanger.

Over 700 seter daglig
Eivind Roald har stor tro på den økte satsingen i Nord-Amerika:

- Alle ser at USA-trafikken, ikke minst fra Norge, øker kraftig. En direkterute fra Skandinavia til vestkysten har lenge vært et behov. San Francisco er i seg selv en meget populær ferieby, samtidig som vår samarbeidspartner United Airlines har et godt rutenett i denne delen av USA for dem som skal videre til andre byer, sier Roald til Aftenposten

I dag opererer selskapet blant annet en direkteavgang fra Gardermoen til Newark-flyplassen, en rute som går smekkfull så å si hver dag, i tillegg til direkteruten hos alliansepartner United Airlines. Når Norwegian ruller ut sine Dreamliner-fly på Gardermoen for å ta av mot John F. Kennedy-flyplassen, vil det enkelte dager gå opp mot 730 seter mellom Oslo og verdensmetropolen.

Bryr seg ikke om SAS
Stor spenning knytter det seg også til planene om å få til en direkterute fra Norge til Houston i Texas.

- Oljeindustrien genererer stor trafikk, og siden Norge er en oljenasjon, vil det ikke værer unaturlig å forenkle reisen mellom våre to markeder, mener Roald. Om en slik SAS-rute skal gå fra Oslo eller Stavanger, er ikke klart. Det får markedet avgjøre, sier Roald.

Norwegians kommunikasjonsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, sier at selskapet ikke på noen måte ser på hva SAS foretar seg når lavprisselskapet nå er i ferd med å legge de siste detaljene for rutene fra Oslo og Stockholm til i første omgang New York og Bangkok.

- Vi fokuserer på egne ruter og styrer overhodet ikke etter hva SAS måtte gjøre, sier Skånvik. På spørsmål om det vil komme flere USA-ruter svarer hun:

- Ja.

Hun sier at Norwegian planlegger ut fra å starte billettsalget i høst, for to fly, og at de første avgangene kommer i mars/april neste år.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart