-->

14. august 2012

Rygge: utenlandstrafikken til himmels

Foto: Johan Roed
Med nær 215.000 utenlandspassasjerer knuste Moss lufthavn Rygge sin tidligere passasjer-rekord fra juli i fjor. Hittil i år har 991.000 reisende benyttet seg av Moss lufthavn Rygge. De gode tallene gjør at flyplassen nå bygges ut.

– Hemmeligheten ligger i at Ryanair flyr til andre steder enn det som er vanlig fra Gardermoen. Dermed kan vi trekke til oss passasjerer fra Oslo og Akershus, sier administrerende direktør Pål Tandberg i Rygge Sivile lufthavn, selskapet som står for driften av Moss lufthavn Rygge.

annonse


Pop
Da Norwegian rådet grunnen på Rygge, slet selskapet med å fylle flyene. En av de viktigste årsakene til det var at Norwegian konkurrerte med seg selv med flyginger fra Gardermoen.
 Nå som Norwegian er på vei tilbake til Rygge igjen, er det med destinasjoner som er så populære at de blir vurdert til å tåle konkurranse med både Gardermoen og Torp, i følge Moss Avis.

Torp
Julitallene i år viser at det var nær 15.000 flere utenlandsreisende fra Rygge enn i samme måned i fjor, en oppgang på drøye syv prosent til 215.000. Med disse tallene må Sandefjord lufthavn Torp se seg grundig slått.
Torp kan bare vise til et passasjertall på utlandet på snaue 137.00 i juli måned. Sammenlignet med juli i fjor gjør Torp det imidlertid også bra. Utenlandstrafikken var opp 16 prosent, mens passasjertallet for innlandstrafikken ble doblet til 56.000 passasjerer takket være Norwegians satsing på Torp.
Samlet sett kunne dermed Torp skilte med et passasjertall på 194.000 i juli, en oppgang på 34 prosent sammenlignet med juli måned i fjor.

Bygger om og ut
Den sterke passasjerveksten på Rygge gjør nå sitt til at flyplassen vil freshe opp og bygge ut terminalbygget sitt. Terminalbygningens del i retning Råde blir forlenget, mens det bygges en helt ny taxfreebutikk ved ankomsthallen. Taxfreebutikken i 2. etasje blir modernisert og bygget ut.

– I tillegg skal vi ha på plass et helt nytt restaurantkonsept, sier Pål Tandberg.

De utvendige byggearbeidene starter i disse dager, og skal være avsluttet i begynnelsen av november.
Innredningen av de nye taxfreebutikkene vil pågå i vinter, og de skal være klare for en nyåpning før sommersesongen tar til neste år, dvs. i mars 2013.

Oppgang i Avinor
Det er ikke bare de privateide flyplassene Rygge og Torp som har store tall å by på.
I alt reiste 4,2 millioner passasjerer til eller fra en av de statlige Avinor lufthavnene i juli. Det er 5,8 prosent mer enn i juli i fjor. Utlandstrafikken økte med 7,2 prosent, men innlandstrafikken økte med 4,6 prosent.
På Avinors største lufthavn, Oslo Lufthavn Gardermoen, økte trafikken med fem prosent. Ved Stavanger lufthavn, Sola var økningen hele 11,3 prosent, ved Trondheim lufthavn, Værnes 9,5 prosent, mens Bergen lufthavn, Flesland opplevde en vekst i trafikken på 1,9 prosent, viser talloversikten fra Avinor.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart