-->

16. august 2012

Tre selskap ønsker å fly Oslo - Røros

Eksempel på fly av typen Jetstream 41
Tre flyselskap har lagt inn anbud på å fly ruta mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Røros. Selskapene er henholdsvis norske, danske og svenske.

Ved anbudsåpning i dag har Samferdselsdepartementet mottatt anbud fra tre flyselskaper for drift av flyruten Oslo - Røros.

De tre selskapene som har lagt inn anbud er:
annonse

Widerøe’s Flyveselskap A/S
UAB DOT LT
North Express AB

Selskapet UAB DOT LT er bedre kjent som bare DOT, et datterselskap av Danish Air Transport (DAT), og dagens operatør på ruten.

På North Express nettside' finner vi følgende informasjon:
"Selskapet eier det svenske selskapet North Express AB (tidligere Fly Logic Malmø AB) som har godkjent AOC og lisens for luftfart. Dette selskapet er nylig kjøpt av Fly Logic Sweden AB. Datterselskapet North Express AB har nylig lagt inn anbud på FOT ruten Røros-Oslo."

Selskapet har etter det vi forstår, planer om å sette inn et fly av typen Jetstream 41 (bildet), hvis de vinner anbudet. Dette flyet har plass til 30 passasjerer ombord.

Det nye anbudet på flyruta fra Røros kommer som en følge av at anbudet som ble lyst ut 25. august 2011 ble avlyst på grunn av ei revurdering av trafikkstandarden på denne ruta. I det nye anbudet er det satt krav til økt kapasitet, fly med minst 30 seter og trykkabin. Første avgang fra Røros skal ikke gå senere enn kl. 07.00, og siste avgang fra Oslo ikke tidligere enn kl. 18.00.

Den nye anbudskontrakten vil tre i kraft 1. desember 2012 og vil gjelde til 31. mars 2016.

Anbudene har kommet inn etter en anbudsutlysning 14. juni i år. Flyselskap fra alle EØS-land er invitert til å levere anbud.

Valg av flyselskap og tildeling av ruteområdene vil skje når tilbudene er gjennomgått og vurdert av Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet.

Oppdatert 30.08.12

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart