-->

5. september 2012

Bonuspoeng viktigst for flypassasjerer

Muligheten for å tjene opp bonuspoeng er fortsatt den viktigste faktoren ved valg av flyselskap. Dessuten tjener flyselskapene gode penger på å la andre virksomheter markedsføre seg selv via lojalitetsprogrammene, viser en undersøkelse fra den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA.Selv om flyselskaper over hele verden kjemper en hard kamp om å ha de laveste billettprisene, er bonusprogram deres viktigste konkurransefortrinn.
annonse


Vanskeligere å holde på kundene
Likevel blir det vanskeligere og vanskeligere å holde på trofaste kunder. Mange av bonusprogrammene gjør det nemlig mulig å tjene opp poeng hos en lang rekke partnere. Dermed blir lojaliteten til ett enkelt flyselskap svekket, skriver check-in.dk

Ifølge Ravindra Bhagwanani fra konsulenselskapet Global Flight er lojalitetsprogrammene utrolig viktige for mange flyselskapers økonomi:

- Lojalitetsprogrammer er en stor direkte pengemaskin for de store flyselskapene gjennom partnerskap med kredittkortselskaper, hoteller og andre partnere. Uten den inntektskilden ville det være svært få store flyselskaper for eksempel i Nord-Amerika i dag, sier hun i en kommentar.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart