-->

5. september 2012

SAS vil kapre fritidsreisende

Vil kapre fritidsreisende
SAS mener veksten i fremtiden ligger innen fritidsreiser da næringslivet reiser mindre og er blitt mer bevisst på kostnadene.


SAS går nå målrettet inn for å kapre flere fritidsreisende kunder. Årsaken er at næringslivet reiser mindre og betaler mindre for billettene enn tidligere.
annonse

- Vi vil satse enda mer på de fritidsreisende i fremtiden. Det er her veksten ligger og SAS vil ta del i denne, sier Flemming Jensen, konserndirektør i SAS med ansvar for drift og det danske markedet.

Jensen poengterer at SAS har fått ned kostnadene i så stor grad at man også kan konkurrere på ferierutene. Samtidig har selskapet nye fly på vei inn i flåten som er billigere i drift, skriver Stocklink.no


Med et skjerpet fokus på fritidsreisemarkedet vil SAS i enda større grad komme i konkurranse med lavprisselskapene.

SAS ser seg nødt til å jakte de fritidsreisende om selskapet vil vokse. Antallet reisende på business class har sviktet etter at finanskrisen førte til at virksomhetene skar ned på reisebudsjettene, og til tross for at store deler av næringslivet har kommet seg igjen etter krisen så har ikke de forretningsreisende vendt tilbake til de dyre plassene.

- Firmaene reiser mindre enn tidligere og når forretningsfolk flyr, flyr de mindre på business class. Selskapene kjøper billigere billetter og er mer oppmerksomme på kostnadene, konstaterer Flemming Jensen.

En annen faktor er redusert reiseaktivitet i forbindelse med møteaktiviteter. Selskaper benytter seg i økende grad av videokonferanser i stedet for fysiske møter og SAS erkjenner at trafikken på business class på de kortere rutene i Europa ikke vender tilbake til tidligere dagers nivå.

Analytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank mener at det er strategisk fornuftig å gå etter de fritidsreisende for å fylle opp så mange seter som mulig, men at det også er en risikabel satsing.

- Det vil bety at SAS kommer til å konkurrere enda mer med lavprisselskapene. Samtidig er det avgjørende at det ikke skjer på bekostning av forretningstrafikken som er eksistensberettigelsen for SAS, sier Pedersen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart