-->

6. september 2012

DAT dumper prisene etter klager

Dumper prisene (Foto: DAT)
Flyselskapet Danish Air Transport (DAT) innrømmer tungt bookingsystem og høye priser. Nå tar de grep for å få kunder til å fly.DAT har hatt flyvninger fra Moss lufthavn Rygge i et drøyt halvår, men har slitt med å fylle seter. Nå forsøker flyselskapet å vinne kundenes gunst.
annonse


– Vi har fått tilbakemelding fra kunder om at DAT har hatt et ulogisk prissystem og at det var dyrt å reise med oss. Det har vi lyttet til, og derfor lagt om bookingsystemet, opplyser selskapet.

Klaget på flyselskapet
Leder av Moss industri- og næringsforening, Gunnar Laursen er en av dem som tidligere har klaget på flyselskapet og han mente DAT ikke gjør nok for å trekke kunder.

– DAT har tatt for lettvint på den kundegruppen som Norwegian la igjen etter seg og trodde det kanskje bare var å sette opp rutene med sine fly, så gikk det automatisk. Slik fungerer det ikke i praksis. Man må faktisk varte opp sine kunder, sa han til NRK.no

Han etterlyste også mer pågåenhet fra den danske innenriksaktøren på Rygge.

I pressemeldingen selskapet i dag sendte ut står det de nå senker prisnivået.

– Vi gjør dette nå på bakgrunn av tilbakemeldinger fra publikum. DAT's ambisjon med dette er å fylle flyene bedre og få Østfold- og Follo-befolkningen til å velge sitt nærmeste og rimeligste alternativ i større utstrekning, sier Elisabeth Bern i DAT.

– Kan ikke konkurrere med Gardermoen
– Vi kan aldri konkurrere med tilbudet på Gardermoen på rutefrekvens og på alle priser. Men med den nye prisstrukturen er DAT på linje med de store flyselskapene når vi sammenligner priser og avgangstid.

Selskapets ruteplan for høsten og vinteren har fokus på Stavanger og Bergen. Fra september blir det morgenrute til Bergen også på torsdager og ettermiddagsrute på mandager.

Tidlig morgenrute ut og sen ettermiddag tilbake skal føre til at man får en hel arbeidsdag ut av reisen.

– Ruten til Trondheim har den siste tiden hatt ugunstige formiddagsavganger. Dette har, naturlig nok, gitt utslag i negative reaksjoner fra publikum. Fra medio september vil ruten tilpasses der markedet er størst, og vil derfor flys kun fredager og søndager.

– DAT velger å gjøre det slik, inntil vi ser oss i stand til å tilby markedet et godt produkt med riktige flytider gjennom hele uken, forklarer Bern.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart