-->

25. september 2012

Drivstoffanlegget på Gardermoen reparert


Illustrasjonsfoto
Drivstoffanlegget på Gardermoen skal være i orden igjen. Lufthavnen håper flyene kan gå som normalt onsdag morgen.
Norges største lufthavn er rammet av forsinkelser etter drivstoffstans i flere timer tirsdag. OSL oppfordrer reisende om å forholde seg til informasjon fra sine flyselskap.


Fortsatt forsinkelser
Reisende må belage seg på fortsatt store forsinkelser utover tirsdag kveld kvelden. Kun om lag en femtedel av flyene ta av fra Gardermoen i timene mens problemene varte.

De få flyene som tok av hadde nok drivstoff på tanken til å ta seg til sitt reisemål.

- I hele kveld og utover natten vil det være forsinkelser, men vi håper at det vil være tilnærmet normal trafikk fra onsdag morgen av, sier pressesjef Vegar Gystad ved Oslo lufthavn, til VG

Også reisende andre steder i landet og i utlandet er blitt rammet av problemene ved Gardermoen.

- Det er litt problematisk med alle flyene som er omdirigert. Nå må de som styrer flytrafikken gjøre en kjempejobb for å sørge for at alle reisende kommer til det stedet de skal, sier Gystad.

Ukjent årsak
Årsaken til problemene ved Gardermoen var en feil ved det elektroniske styringssystemet som gjør at flyene får drivstoff. Ved 13.30-tiden kollapset dette systemet. Frem til klokken 16 fikk fly drivstoff fra tankbiler, men så var det tomt.

- Teknikerne har jobbet på spreng siden klokken 13.30-tiden med å fikse dette. Jeg har per nå ikke detaljene rundt hva som forårsaket dette, sier Gystad.

Nå skal OSL sette seg grundig inn i hva som skjedde slik at de står bedre forberedt neste gang de står ovenfor lignende problemer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart