-->

26. september 2012

Europa tur-retur for under tusen kroner


Høst i Paris
Flybillettprisene på direkterutene ut av Norge stiger i høstferieukene 40 og 41 som utgjør første halvdel av oktober. Derfor er det billigst å reise uken etter, men bare hva direkterutene angår. Hvis reisen i stedet går via København kan det bli dyrt, da danskene på sin side har høstferie i uke 42.

Hvis reisebudsjettet er stort nok til å romme en storbyferie i høst, vil det være en god idé å vente til skolens høstferie er over. Prisene på ruteflybilletter er naturlig nok høye de to ukene hvor høstferien avvikles her til lands, og så faller de igjen i uke 42, vel og merke hvis man holder seg til direkteflyvninger ut av landet.
annonse


Flyr man derimot via København havner man midt i danskenes høstferie med tilhørende dyre flyreiser. Det viser Norsk Flyprisindeks for reiseuke 42 (15 - 21. oktober 2012) som utgis av reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Det spanske lavprisselskapet Vueling kan tilby en tur-returbillett fra Stavanger til Barcelona for bare 970 kroner. Det krever at man er mer enn morgenfugl, for begge de to ukentlige avgangene er kl 03.35 om natten. Det fins også muligheter for å komme seg fra Vestlandet til Berlin, København, London eller Stockholm og tilbake for under tusenlappen.

Når det gjelder europeiske storbyer tar Norsk Flyprisindeks for seg billettprisene fra de fem største lufthavnene i Norge til Amsterdam, Barcelona, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma, Stockholm og Wien.

- Til tross for høye oljepriser ligger billettprisene innenfor Europa fremdeles på et rimelig nivå på grunn av den harde konkurransen i markedet, sier Svein Erik Søgård, som er daglig leder i Travelmarket.no.

Det er særlig Ryanair og Norwegian som er prisledende når det gjelder flyreiser fra Oslo og omegn, mens Vestlandet domineres av reisetilbud fra Norwegian, Lufthansa og SAS.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart